Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 9 juli 2016

Jezus: “Jullie gehele pad van het menselijk leven is gebaseerd op een zeer krachtig geloof in beperking!” / 9 juli 2016 door John Smallman


Jezus:
“Jullie gehele pad van het menselijk leven is gebaseerd op een zeer krachtig geloof in beperking!”
9 juli 2016 door John Smallman

We zijn allen een! Dat is gemakkelijk om te zeggen, maar erg moeilijk voor jullie om te accepteren en te begrijpen omdat jullie in jullie illusoire wereld allemaal lijken afgescheiden te zijn. Jullie moderne natuurkundigen hebben eindelijk ontdekt en aanvaard dat werkelijk alles is verbonden met al het andere dat je kunt zien in het waarneembare Universum. En toch leven jullie in je dagelijkse leven constant met een intens sterk gevoel van afscheiding, want jullie zijn omringd door individuele ondoordringbare of niet-geïntegreerde vormen, vormen die samensmelting weerstaan, in tegenstelling tot de lucht die jullie inademen en het water dat jullie drinken dat gemakkelijk en voortdurend stroomt en zich vermengt. Soms is er in krachtig liefdevolle relaties een sterk gevoel van eenheid, maar niettemin bezetten jullie nog steeds individuele lichamen. Het is inderdaad erg verwarrend.

Hier in de spirituele rijken, waarvan jullie echt niet afgescheiden zijn, mengen en mixen wij gemakkelijk onder elkaar om ideeën uit te wisselen of om onze liefde voor elkaar te delen, en wanneer we ervoor kiezen om onszelf te onderscheiden, voor welke reden dan ook, vloeien we gewoon uit elkaar. Maar we zijn nooit afgescheiden van elkaar, onze eeuwige toestand is één met God, de Allerhoogste Schepper in Wie Alles bestaan, en daarom met elkaar. Jullie hebben allemaal gekozen om de afscheiding te ervaren, en totdat jullie die keuze veranderen, is dat wat jullie zullen ervaren.

Waarom zou je doorgaan met het kiezen van afscheiding wanneer het je eenzaam, verlaten, en zonder liefde, laat voelen? Het is omdat de illusie zo echt voor jullie is geworden, een plaats waar miljarden mensen voortdurend lijken te worstelen met de fysieke overleving en omdat jullie je volkomen en volledig identificeren met jullie lichamen die altijd onder een soort van fysieke of emotionele dreiging lijken te zijn. Maar lichamen zijn slechts voertuigen van de beperking die jullie hebben gebouwd en hebben ervoor gekozen om te betrekken. Jullie kunnen ervoor kiezen om die beperkingen op te heffen en een gevoel te ervaren van uitgestrektheid, de volledigheid en van Eenheid met alles wat bestaat. Maar jullie zijn zo gewend geraakt aan beperkingen dat jullie angst hebben te leven zonder hen.

Jullie gehele pad van het menselijk leven is gebaseerd op een zeer krachtig geloof in beperking!

Echter, door binnen te gaan in jullie rustige en heilige innerlijke heiligdom kunnen jullie de uitgestrektheid, dat God, de schepping, Liefde en dus Jou is, ervaren! Om dit te doen is het nodig dat jullie je overgeven aan de goddelijke vlam van de liefde die constant in jullie brandt, jullie overtuigingen los te laten, wat ze ook mogen zijn, omdat zij zeer effectieve illusoire afleidingen zijn, en jullie hart te openen, zodat de Liefde binnenin jullie kan omarmen en jullie kan demonstreren dat jullie zo groot zijn als de gehele Schepping, zo groot als God, en eeuwig omarmd door de Liefde die Werkelijkheid is. Het volledig ervaren van die staat zou direct jullie fysieke vorm, jullie lichaam vernietigen, omdat de energie van die staat oneindig krachtig is. Toch kunnen jullie een gevoel van die goddelijke staat ervaren, jullie natuurlijke staat, die permanent al jullie twijfels zal verbannen over jullie Eenheid met God.

Jullie zijn op Aarde om door het proces van ontwaken te gaan en om anderen te helpen dit ook te doen. Ontwaken is een keuze die alleen jij kunt maken, en in waarheid hebben alle levende wezens al de keuze gemaakt om dit te doen, maar je hebt nog niet de keuze gemaakt wanneer je dit doet. Die keuze van timing kan natuurlijk alleen worden gemaakt in het eeuwige nu moment, en wanneer dat gebeurt zul je ontwaken. Op dit moment, weten diegene van jullie, die deze boodschap lezen of ernaar luisteren, dit, maar jullie wachten geduldig jullie tijd af terwijl jullie anderen helpen om diezelfde keuze te maken. Jullie kunnen het gevoel hebben dat jullie geen keus hebben, dat jullie wachten op een toekomstige goddelijke evenement om jullie wakker te maken, maar in werkelijkheid hebben jullie altijd de vrijheid om te kiezen, en het moment van die keuze komt steeds dichterbij.

Het is een verwarrende paradox om het leven te ervaren als een mens binnen het ruimte / tijd omhulsel, terwijl jullie op hetzelfde moment weten dat ruimte en tijd onwerkelijk zijn. Daarom is het essentieel dat jullie dagelijks naar binnen gaan om je te verbinden met de Liefde die zich daar bevindt. Dat veilig innerlijke heiligdom is de doorgang waardoor jullie de Werkelijkheid binnengaan, de goddelijke rijken waarin totale vreugde eeuwig wordt ervaren.

Vaak, als jullie naar binnen gaan, vult jullie geest zich met afleidende gedachten - alle moeten, angsten, en "verplichtingen" die het dagelijks leven als mens van jullie lijken te eisen. Dit zijn alleen maar jullie ego’s die proberen om jullie uit die plaats van de goddelijke vrede te trekken, terug de illusie in. Erken die ego gedachten gewoon, erken dat zij je afleiden van jouw plaats van rust, maar hou je niet bezig met hen. Als je dat doet wordt je erin getrokken, zoals zo vaak gebeurt, als jullie je dit realiseert neem dan het plan op om terug te keren naar die plaats van innerlijke rust, zonder enig oordeel over het feit dat je afgeleid werd. Afleiding zijn een essentieel aspect van de illusie die jullie hebben opgebouwd en in eerste instantie is het moeilijk om jezelf meer dan een paar momenten van hen te distantiëren.

Het opzeggen van mantra's, gericht op een kaars of op je ademhaling, of het spelen van rustige muziek bedoeld om je te helpen in een meditatieve staat te komen kan nuttig zijn. Maar iedereen van jullie is verschillend en reageert verschillend op de verschillende methoden die je kunnen helpen om innerlijke vrede in meditatie te bereiken, en natuurlijk is er geen vereiste dat erop aandringt dat jullie een voorgeschreven methode voor meditatie gebruiken. Doe wat goed en comfortabel voor jullie voelt, en beoefen dat voor een paar weken om jezelf de tijd te geven om te wennen aan je nieuwe routine. Veranderen van routines in een poging om er een te vinden die beter werkt voor jou kan zelfdestructief zijn, want het kunnen goed pogingen van je ego zijn om jou afgeleid te houden. Relax, sta toe, en als gedachten of afleiding zich voordoen houd je dan niet bezig met hen. Echter, als je dat doet en je ervan bewust wordt, neem gewoon de intentie om terug te keren naar de stilte, en besef dat er niet zoiets is als een mislukking.

Meditatie is een oefening om je te verbinden met je ware Zelf, het Zelf, dat één is met God. Concert pianisten besteden dagelijks lange tijd aan oefenen om hun vakbekwaamheid te behouden, dus wees niet verbaasd over hoe vaak je het mediteren moet oefenen teneinde de rust en stilte te vinden die je zoekt. Oordeel Jezelf niet als zijnde succesvol of niet succesvol en heb niet tot doel om jezelf te zien als iemand die vooruitgang boekt, want dat is gewoon nog meer afleiding. Stel gewoon een vaste tijd en plaats voor je beoefening, en als de tijd die je hebt toegestaan voorbij is keer dan terug naar je dagelijkse leven. Als jullie je beoefening handhaaft zonder verwachtingen zul je rust en tevredenheid vinden.

Je liefhebbende broer, Jezus

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl