Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 29 juli 2016

Heavenletter 5726: In De Oneindigheid, Daar Is Geen Vooroordeel / 29 Juli 2016

In De Oneindigheid, Daar Is Geen Vooroordeel
Brief uit de Hemel
29 Juli  2016


God zei:

Er is geen bodem en er is geen bovenkant aan mijn hart.
Mijn hart is Oneindig. Eerlijk gezegd, jouw hart is even goed Oneindig.
Zoals het is, echter, Mijn oneindige Hart is kalm en geduldig terwijl jouw Oneindige Hart de neiging heeft om met zijn voeten te tappen van ongeduld.

Het zou kunnen dat al wat je nodig hebt ten einde de Onmetelijkheid van jouw hart te her/erkennen, is om te kalmeren. Zelfs als je weet dat tijd niet bestaat, laat Mij jou vertellen dat je alle tijd van de wereld hebt om geduldig te wachten om op te staan, om wakker te worden. Wat is haast in jouw leven? Is er een ‘moet’ in zo’n haast? En waarvoor? Hou je ervan om haastig te zijn en bij jouw zienswijzen te blijven als of ze heilig zijn?

Laat het idee los dat je alles moet regelen of  wat dan ook zoals jij dat wilt. Wanneer je iemands huis bezoekt en je vindt de manier waarop ze hun meubels hebben staan maar zo, zo, waarop ze hun meubels hebben staan, verbeeld Ik Mij dat je niet op staat en voor hen de meubels opnieuw een plaats gaat geven. Dat doe je niet, wel dan? Zelfs als je een gediplomeerd ontwerper bent, verplaats je waarschijnlijk geen enkel meubelstuk, tenzij de eigenaar jou uitnodigt om dit te doen.

In zekere zin, met deze kwestie voorhanden, zijn Wij aan het praten over een ander soort ontwerp van interieur – het ontwerp van interieur van hoe jij naar de wereld kijkt, jouw perspectief en jouw mening en hoe anderen het anders zouden kunnen bekijken/zien.

Wie zegt dat het jouw moet aanstaan? Waarom zou je ongeduldig moeten zijn tenzij je de gedachten hebt dat het jouw moet aanstaan? Waarom denk jij nu precies dat de hele wereld ingericht moet worden op de manier zoals jij het gaarne mag en de manier waarop jij denkt?
Wie heeft anderen verantwoordelijk gemaakt voor jou? Zelfs je volwassen kinderen zijn niet verantwoordelijk voor jou.

Iedereen in de wereld heeft zijn/haar eigen voorkeuren. Moet de hele wereld zich krommen of buigen voor jou met respect voor jouw persoonlijke voorkeuren? Heb Ik hier ergens een vergissing gemaakt  dat er plek is voor allen in de herberg?

Wat een verwarring zou er in de wereld zijn, als iedereen dacht dat de wereld neer moet buigen voor zijn of haar wil? Toch voor jaren en jaren, zou iedereen gewoon zo kunnen hebben gedacht. Niet dat zij of jij eigenlijk aan het denken waren. Meer als je nooit dacht dat, maar aannam dat de wereld moet worden volgens jou.

Kom om erover na te denken, er IS verwarring in de wereld. Verwarring staat op zijn achterpoten. Zou er een onderlinge of wederzijdse relatie kunnen zijn tussen deze twee factoren?

(1) Een ‘mind’ ingesteld die zegt, je weet het beter dan de meeste anderen
en
(2) Al het ongeduld in de wereld.

Is het mogelijk dat Wij de basis ontdekt hebben van de staat van de wereld? Zou het ego ‘verstand’ verantwoordelijk kunnen zijn voor al de oorlogen en al het hartzeer in de wereld? Zijn jouw meningen essentieel voor de wereld? Zijn jouw meningen werkelijk essentieel voor jou?

Nu, tegelijkertijd dat Ik dit alles zeg, wil Ik ook zeggen: “the world is your oyster”* “De Wereld is jouw Oester” en het is van jouw en eveneens voor iedereen.

Zelfs alles wat je ziet als tragedie is slechts een mening van jouw. Jouw meningen komen ergens vandaan. Waarschijnlijk heeft de wereld waarin je leeft, je geleerd wat een voorname plaats moet innemen in jouw leven.

Ergens heb je geleerd om de dood van het lichaam te vrezen. Ergens heb je het hele idee over lijden geleerd. Je hebt geleerd wat ondeugend is en wat leuk. Je hebt de kunst van verlegenheid geleerd en regelrechte schande. Schaamte is een andere kant van trots.  Je hebt ergens je hele gevoel van zelfwaarde opgepikt wat verschillend is van ego-trots. Ergens heb je het idee opgepikt  van wat essentieel is en wat niet.

Voor sommigen, mogen de meningen herhaaldelijk wijzigen. Voor anderen, houden jullie je aan jullie meningen voor het beste leven.

Wat als je niet jouw mening zou overwegen als laatste woord?
Dan zou je kalm en geduldig zijn.
Wat als verschil van mening(en) naast elkaar zouden kunnen bestaan en je geen bezwaar zou hebben?

Geef dit een kans!

Vertaler: Anja

*  Voor de lezer over: “the world is like your oyster”

(het beste wat ik er uit kon halen is  hoe de oester wordt gevormd, het hele proces, hoe het wordt gevormd en dat is heel wat)

‘mind’ er zijn meerdere betekenissen qua vertalingen voor de ‘mind’
verstand/geest/gedachten/gevoelen/ziel/gemoed en zelf mening, opinie, gezindheid, neiging, lust en zin;
Ik verwijs jullie graag naar De Cursus in Wonderen:  over MIND – SPIRIT.