Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 28 juli 2016

Heavenletter 5725: Er is Wonder / 28 juli 2016

Er is Wonder
Brief uit de Hemel
28 juli  2016

God zei:

Geliefde, je bestond  voordat je was verwekt op Aarde. Heb ik dit al eerder gezegd? Er was nooit een tijd dat je niet bestond. Er is een oud gezegde in het Engels: “You were just a twinkle in your Father’s eye.”* “Je was gewoon een twinkeling in jouw Vader’s ogen.”

Nooit was je niet. Het kan Me niet schelen als Ik dit al honderd keer heb gezegd. Er was nooit een tijd dat je er niet was. We bestonden altijd in Oneindigheid, want jij bent Oneindig. Wij, jij en Ik, bestaan in Oneindigheid tot op heden. Dus, ja, jouw lichaam is tijdelijk, toch ben je Eeuwig en je bent Oneindig Eeuwig. Het kan rustig gezegd worden dat je een onsterfelijke bent. In termen van Bewustzijn, ben je onsterfelijk.

Heb je een soort van gevoel dat je graag op de een of andere manier over jezelf zou willen weten van ver terug? Natuurlijk, er was geen wanneer of dan, toch zou je graag jezelf willen kennen op deze manier van Puur Bewustzijn.

Er was geen doormodderen. Er was alleen Zijn, en Zijn dat was je en Zijn dat ben je.

Je hebt iedereen gekend, niet zomaar sommige. Zijn kende Zijn. Zijn kent Zijn. Er was nooit afwezigheid. Natuurlijk niet, want Eenheid is voor eeuwig en altijd.

Het is moeilijk voor te stellen, is het niet, de Eenheid zoals je altijd bestond? Voel je nu Onze Vertrouwdheid enigszins? Voel je het? Er is geen manier om te beschrijven, dit zwijmelen,een soort van stille bedwelming dat de hele wereld doorloopt. Het kan niet worden beschreven. Het kan niet worden begrepen. Het kan alleen worden gevoeld. Het is geen vaag gevoel, en toch is het niet helder. Het is als een zweem van Eenheid, toch is het ook niet als dat. Eenheid. Een eenvoudige Eenheid. Je voelt je erdoor gedrogeerd. Als er een miljoen Eenheid zou zijn, zou je je niet groter kunnen voelen dan deze Zijnheid van hoe Eenheid nu voelt. Wat? Kan dit Hemel zijn?

Dichtbij. Het is dichtbij, toch vergeet niet, in deze niet te lokaliseren plaats genaamd Hemel, daar zijn geen locaties. Locaties zijn niet voorhanden in Oneindigheid meer dan het concept van tijd bestaat in de non-plaats van Oneindigheid. Op Aarde, zeker, tijd en ruimte zijn –‘shoo-ins’* - zekere/eenvoudige (over)winnaars). Er zijn zelfs mappen en klokken, doch mappen en klokken zijn alleen maar alsof. Mappen en klokken zijn ‘Laten Wij Doen Alsof’.

Eenheid, aan de andere kant, is uitbreiding zelfs waar er geen meer of minder is. Voel je jouw uitbreiding in jouw hart of ergens nu op dit moment? Kan niet zijn, kan je denken, toch voel je iets zoals dat. Als Zijn, natuurlijk, transcendeer je in de wereld. Je transcendeert Transcendentie! Je bestaat in Eenheid en toch besta je niet, zelfs als je altijd per saldo voor eeuwig Eenheid bent.

Hoe kan liefde worden beschreven? Allerlei soorten woorden en films kunnen ideeën en beelden geven, maar niets anders dan Eenheid evenaart Eenheid. Eenheid is waarheid. Er is in minder dan Waarheid geloofd en, toch, minder dan Waarheid bestaat eigenlijk niet ergens.

Eenheid kan voelen als bestanddeel van de meest wonderbare soep of stoofpot. Toch is er geen bijna alles. Ah, maar, ja, er is wonder.

Als er geen tijd is, hoe kan je dan vragen: “Wanneer hebben we elkaar ontmoet?” Nee, al wat We kunnen doen is zuchten voor wonder.

In Eenheid zijn er geen gedachten, want je kent gedachten.

Liefde is gekend. Liefde is nooit niet gekend. Wie in Eenheid kan zichzelf van liefde scheiden? Ja, er is liefde, toch wie kan denken of zeggen: “Ah, ja, dit is liefde” als of liefde werd afgescheiden van Eenheid, als of Liefde identificeerbaar zou kunnen zijn wanneer er niemand is te identificeren  in Eenheid. In de vreugde van Eenheid, wie kan de energie monsteren om buiten de Eenheid te gaan en een kijkje nemen? Niemand.

Wie zou zelfs aan een vraag kunnen denken, laat het verstoren van Eenheid met rust, of een vraag te beantwoorden of het zelfs mogelijk zou zijn het Zwijgen van Eenheid te breken? Wie kan worden gehinderd?
Wie zou ooit die inspanning willen leveren? Oh, geluk, oh Eenheid. Jouw hart zegt: “Oh, God, dank U”.

Vertaler: Anja

Voor de lezer: "You were just a twinkle in your Father's eye."
at a time before someone was born
All this happened a very long time ago, when you were a mere twinkle in your father's eye.

Op een tijdstip voordat iemand was geboren
Al dit gebeurde een hele tijd geleden, terwijl je louter een twinkeling was in de ogen van jouw vader.

Shoo-in(s)
De conventionele spelling van het zelfstandige naamwoord betekent een zekere winnaar is shoo-in, niet shoe-in. De uitdrukking gebruikt het werkwoord shoo, wat betekent >iets aandringen in een gewenste richting, gewoonlijk door zwaaien met een arm. Het idee achter het woord is dat de persoon die wordt ‘geshood’ (aangespoord)- bijvoorbeeld, in de zgn. winnaars cirkel (racesport), voor een baan, of voor genomineerden voor een trofee – met zekere slaagkans dat wij hem of haar zonder aarzeling kunnen shoo/aansporen, aanmoedigen. Een makkelijke overwinning, kat in’t bakkie.