Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 26 juli 2016

Heavenletter 5723: Heb Je Werkelijk Verlangen naar Perfectie? / 26 Juli 2016

Heb Je Werkelijk Verlangen naar Perfectie?
Brief uit de Hemel
26 Juli 2016

God zei:

Wat is er aan de hand met iets dat aan de hand is? Wat is er aan de hand met het Leven, zelfs wanneer het onvolmaakt is?

Soms geef je de indruk dat alles perfect hoort te zijn en dat er werkelijk iets aan de hand is wanneer iets niet perfect is. Vanuit een intellectuele manier van denken, wat kan perfect zijn? Wat is het punt van perfectie wanneer het leven leeft en achter elkaar doorbeweegt?

Natuurlijk, op een niveau, IS alles perfect. Het is volmaakt voor wat het is.

Op het oppervlakte niveau van het leven in de wereld, kan je goed voelen dat het leven kampt met moeilijkheden. Heb je echt gedacht dat het leven verondersteld werd een formele thee in het paleis van de Koningin te zijn? Is het leven om jouw thee en koekjes te serveren, de thee geschonken uit sterling zilver in Chinese porseleinen kopjes en dat alle gasten hun pink moeten ophouden wanneer ze de perfecte thee drinken op de perfecte temperatuur?

Sinds wanneer heeft het leven geen gemorste thee gehad en, sinds wanneer, is stof niet neergekomen op klassieke boeken en evengoed op stripboeken, op karton en mooie meubels en is er modder op schoenen geweest?

Sinds wanneer is iedereen zijn stem gemoduleerd en is er geen verontrustend woord om gehoord te worden?

Moet het leven bevolen worden iets te zijn wat het niet is? Hoe weet je dat het Leven moet worden mooi gemaakt?

Weet zelfs één van Mijn kinderen onvervreemdbaar wat het beste of beter is voor Leven? Is iets anders dan wat jij hebt ervaren altijd de ultieme ervaring? In ieder geval, jij bent hier niet om een gerepeteerd leven te ontvangen.

Wanneer je terugkijkt, kun je wel terugkijken naar het verleden, dat in die tijd niet goed genoeg was of erger en nu kun je genieten van de wonderbaarlijkheid en zelfs verlangen, zelfs voor een minuut naar dat voorbijgegane verleden, gewoon zoals het was wanneer het was. Waarom tot jaren later wachten met terugkijken, om de tinteling van het leven te waarderen?

Gemorste melk of niet, dit moment is perfect. Dit precieze moment is kostbaar.

Hoe kan je er zeker van zijn dat het niet juist is voor rock muziek om op dit moment op het podium te zijn? Hoe kun je zeggen dat klassieke muziek niet goed is en perfect wanneer het aan het spelen is? Misschien betekent alles meer dan je laat merken.

Je kunt destijds een hekel aan school gehad hebben, maar als je terug zou kunnen gaan naar de tweede of zesde klas en op je stoel op school zit, zoals je eens deed, zou je dan nee zeggen om daar nog eens een keer te zijn met de hele klas, op dezelfde stoelen en met dezelfde leraar?

Misschien huil je tranen van vreugde om daar nog een keer te zijn. Niemand zegt dat het perfect was, toch het was van jou en het had een soort van perfectie. Jouw genegenheid voor vroeger mag vlak voor je ogen groeien.

Het is niet alleen de toekomst waar je over dagdroomt.

In termen van het meer recente verleden, je kunt bemerken dat je op iemand gesteld bent, waar je in die tijd niet zo gesteld op was, laten we zeggen, een collega of een baas en nu zou je blij zijn om hem of haar te zien.

Misschien, had je bij het voortgezet onderwijs een leraar waar iedereen de gek mee stak. Je zou nu de gek niet meer steken met die leraar. Misschien zou je die leraar nu omhelzen. Je zou misschien een heleboel over hebben voor een kans om de leraar in de ogen te kijken.

Er is iets over een groot deel van het verleden waar je nu van droomt. Je zou je misschien bevoorrecht kunnen voelen om te verlangen naar het verleden of om er over te treuren – zou dat (is dat) waar je, op de eerste plaats grote waarde voor zou hebben gevoeld!

Laat het leven zijn wat het is. Waarschijnlijk, hou je meer van het leven dan dat je aan jezelf toegeeft.

Vertaler: Anja