Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 25 juli 2016

Heavenletter 5722: Voorbij de Wereld van Verschijningen / 25 juli 2016

Voorbij de Wereld van Verschijningen
Brief uit de Hemel
25 juli 2016


God zei:

Kom binnen. Kom hier naar Mij.

Wanneer Wij eenmaal zover zijn gekomen, ben Ik wat er is. We kunnen ook zeggen dat jij, de zogenaamde jij, ook alles bent dat er is. Noem het jou, Ik, Wij – kies maar – het Één van Ons is de Totaliteit.

De wereld die is er niet echt. Oh, ja, het lijkt erop. Dat doet het zeker. Je kan het aanraken; je kan het horen; je kan er door worden opgelicht. Je kan het breken; je kan het bij elkaar voegen; je kan ervan houden; je kan erdoor verontwaardigd zijn.

Je kan alles maken van de bestaande wereld wat je wilt. Je kunt het bewijzen; het terechtwijzen; het bewerken; het ongedaan maken; je script helemaal overnieuw schrijven. Je kan er ook aan voorbij gaan (verderop) aan de wereld van verschijningen.

Hier is waar Ik erin kom. Hier is de Ware Werkelijkheid. Binnenin Ons is niet echt de juiste uitdrukking. Er is geen juiste uitdrukking. Wij doen het beste wat Wij kunnen. We proberen. Zelfs taal is niet echt. We wauwelen. We maken geluiden en vormen, van geluid en combinaties van geluiden, datgene wat wij taal noemen. We noemen talen ook tongen terwijl onze tongen wervelen en draaien.

Natuurlijk, taal gaat voorbij aan geluiden en vormen. Sommige talen worden keelklanken genoemd. Er is een aansluiting tussen geluiden en lef/moed – moed/lef betekent waar jou wereld waarheid ligt of is. ‘You spill your guts out’, vertel het allemaal maar, gooi het er maar uit, terwijl je de waarheid vertelt, de hele waarheid en niets anders dan de waarheid. Zie je hoe één woord een ander veranderd, of het aanvult, of het versterkt, of schrapt of doorhaalt. Voor de draad ermee!

De Waarheid is dat er niets anders bestaat dan de Waarheid. In feite zijn talen en hun woorden iets waar je mee speelt, als het samenstellen van een puzzel op diverse manieren. Ook een puzzel die je uit elkaar haalt op diverse manieren.

Je kan je woorden inslikken. Je kan ze in stukken hakken. Er is de puzzel van talen, maar de puzzel kan in jouw gedachten blijven (achterblijven). En waar zijn gedachten werkelijk gevestigd?

Zelfs hetzelfde ene woord kan verschillende betekenissen hebben.

Taal is klank en het is ook zicht (aanblik). Er zijn ook vele soorten van zicht. Tweede zicht. Toch kan betekenis worden bereikt zonder zicht. Het kan worden geraden. Het kan worden gevoeld.

Betekenis en de wereld kan, wat dan ook, zijn wat je verkiest te zeggen dat het is. Jij maakt de regels. Je neemt het aan of je maakt je ervan los. Jij draait aan het wiel. En waar het stopt, dat weet niemand. En zelfs wanneer je zou weten waar het wiel stopt, blijft het niet gestopt. Dat is waarom het een wiel wordt genoemd.

Ik heb plezier met woorden vandaag. Ik heb plezier met jou. Opdat jij plezier met Mij mag hebben.

Laten WE vandaag vrolijk zijn. Heel het speelterrein waarop je leeft is een spiegel. Het is een spiegel van jou. Het kan je ergste droom zijn of het kan de beste droom zijn die je ooit kon hebben. De enige Ware Inhoud van deze imaginaire wereld die tot in het oneindige wordt bestudeerd, kan niet werkelijk worden bestudeerd omdat het recht voor jou ogen weg danst uit het zicht.. Je herinnert je, hoe dan ook, nauwelijks snel genoeg wat je hebt gezien.

Je bent in het Spel van het Leven aan het spelen. En het is heel heel serieus voor jou. Het Spel van het Leven kan alles voor jou betekenen.

Dus, wat zeggen wij en wat zien wij, hier vandaag op dit moment? Niets en alles en helemaal niets.

Nog altijd zijn wij aldoor in liefde aan het wervelen. Soms meen je het en soms doe je dat niet. Maak van het Leven wat je wilt. In de wereld, is dit hoe het is.

Buiten de wereld, daar is een ander verhaal. Het is zelfs geen verhaal. Het is de Oneindigheid waar geen dobbelstenen worden geworpen.

Vertaler: Anja