Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 16 juli 2016

Heavenletter 5713: Aangelegenheden van de Wereld / 16 Juli 2016

Aangelegenheden van de Wereld
Brief uit de Hemel
16 Juli 2016


God zei:

Je besteedt jouw hart en ziel  en wereld tijd en energie aan aangelegenheden van de wereld die erg belangrijk lijken. Je voelt dat je succes met hen moet hebben of je faalt in het leven. Je gelooft werkelijk dat je niet kunt leven zonder wat ook  waar je jouw hart op hebt ingesteld.  Het idee dat je absoluut iets moet hebben om gelukkig te zijn is een illusie.

Dit idee leg je jezelf op. Je bent gewend aan het idee dat er iets is dat je moet hebben of dat je niets bent zonder het. Dat je leeft op Aarde betekent niet dat je alles moet hebben zoals jij het wilt. Je kan minder accepteren en wees gewoon fijn.

Het is gewoon dat je gewend bent aan de hele charade. Je went jezelf eraan om in een opgewondenheid te zijn. Je bent eraan gewend geraakt.  In opgewondenheid weet je dat je leeft. Zonder opgewondenheid  kan je je niet actief en werkend voelen.

Agitatie is een soort troost eten voor jou, of, We kunnen zeggen het is als je sigaret keuze. Het roken van je sigaret kan je aan het hoesten maken. Je kan het niet fijn vinden om te hoesten, maar je houdt er zeker van om trekjes te nemen van de sigaret. Het is niet eenvoudig om een gewoonte op te geven.

Zoals jij het ziet, een sigaret geeft jou rust. Het geeft je voedingsbodem. Je neemt de sigaret voor lief omwille van herstellen van kalmte. Kalmte kalmeert een calamiteit. Geliefden, moet je door die rompslomp gaan?

Is intensiteit de enige optie die je kiest?  Mag Ik vragen:  Denk je werkelijk dat agitatie de enige optie voor jouw Ziel? Is deze intense keuze niet op één na de beste van de beste? Waarom keer op keer door dezelfde gang van zaken gaan ?

Verzamel nu geluk om je heen. Je hebt geen sigaretten nodig. Natuurlijk, Ik spreek over ‘sturm und drang’ (letterlijk storm en stress, komt  van een Duitse literatuurstroming). Natuurlijk, de nasleep van stormen heeft zijn genoegens. Op zijn minst, wanneer de storm over is, behaal je er opluchting over.

Je loods jezelf door leven. Als een piloot (loods of bestuurder) , is het jouw keuze om om stormen heen te gaan. Je ziet er niet naar uit om stormen steeds opnieuw te omhelzen. Je hoeft niet midden in een storm te vliegen.

Je hebt een keuze voor vrede. Momenteel ben je onvermurwbaar om de vervulling van een ambitie te hebben, die je absoluut moet hebben. Je moet de baan hebben. Je moet het meisje van jouw dromen hebben. Je moet dit hebben en je moet dat hebben – of wat? Geloof je dat je niet zonder kunt leven?

Wanneer je geen A haalt in het eindexamen, wanneer je niet wint bij ‘spelling bee’ (woordspel), wanneer je niet voor de dans wordt uitgenodigd, is jouw leven helemaal voorbij?

Je wilt verlangens niet veranderen in absolute behoeften. Je kan voelen dat je alles riskeert wanneer niets een risico is.

Er zijn altijd keuzes. Je hebt altijd een andere kans. Als je niet naar het college van jouw keuze kunt, wat is zo dodelijk? Geliefden, zelfs dood is niet dodelijk. Leven is nooit voorbij. Leven is altijd binnen bereik. Wanneer jouw lichaam op Aarde blijft en je Aarde verlaat, weet je dat je altijd veel meer bent geweest dan jouw lichaam.

Gedurende jouw leven op Aarde, ben je ook veel meer dan schijnbare condities om je heen. Neem jezelf niet zo serieus. Jij bent jij los van omstandigheden. Er zullen altijd omstandigheden zijn. Ze kunnen de omstandigheden zijn waar je het meest om geeft, doch omstandigheden duren niet voor eeuwig. Iets wat je wilt staat dan voor de deur.

Waar je ook doorheen gaat, jij bent nog steeds jij. Je bent niet gereduceerd. Je kunt meer veelzijdig worden.

Op bewolkte dagen, bestaat de zon. De zon is niet veranderd. Alleen de verschijning is veranderd. Verschijning is niet meer dan verschijning.

Leven verandert terwijl jij op Aarde bent. Dit is een gegeven. Wanneer je geen vergelijkingen zou maken, zou je niet zo afhankelijk zijn van oppervlakkig veranderende facetten van leven. Hoe jij bent verpakt is niet jij. Jij bent jij.

Nu, wees de zon die onbekommerd schijnt op wat dan ook.

Vertaler: Anja