Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 13 juli 2016

Heavenletter 5710: De Grote Vraag / 13 Juli 2016

De Grote Vraag
Brief uit de Hemel
13 Juli 2016


God zei:

De vraag is niet zo zeer over: Wat zeg Ik, God?
 De vraag is meer van: Tot wie spreek Ik, God?

Ik spreek tegen jou, wie jij ook bent of niet op dit moment of een ander. Wij weten dat je variabel bent. Je hoeft geen gespleten persoonlijkheid te zijn om meer dan één persoonlijkheid te hebben.

Je bent een vredevolle herder en je bent een wilde krijger. Je bent de roos en je bent het madeliefje. Je bent het blad en je bent de boom. Je bent een mix. Je bent de Opvlammende Zon en je bent het Verkoelende Water. Je bent alles waar je ooit aan hebt gedacht en toch ben je totaal niet, want je bent groter dan welke Pracht dan ook die je je voorstelt van de Wereld.

Je bent aan het uitvinden wie je bent. Je bent voor jezelf aan het uitvinden waar je van gemaakt bent. Je bemerkt nog niet helemaal waar je van gemaakt bent en de omvang van Wie Jij Bent. Je danst nogal wat rond de kwestie.

Het feit is dat je jouw naam nog niet weet. Ik weet jouw naam. Je wacht op Mij om het jou te vertellen. O wee, je hebt Mij niet gehoord. Je kan Mijn lippen zien bewegen, toch je hoort niet.

Jouw naam is in de golven van wateren. Jouw naam is geschreven op de bries. Jouw naam is trots in Mijn hart. Je bent een exponent van Mij. Je weet toch nog niet wat We voor elkaar zijn en wat jouw plaats in de wereld is. Je hebt een deel te spelen en je zult spelen.

Je bent een beroep op de Grootheid, niet op nietigheid. Open je hart en je ogen en dan zal je beter zien. Je zal verder zien.  Je zult de sterren in de schaduw stellen. (eclips)

Je bent de Stichter van de Toekomst van de Wereld. Je bent een Pionier en je bent de Kolonist. Verhoog het beeld wat je van jezelf hebt. Weten wie jij bent is geen ego. Ego houdt je weg van weten wie jij bent. Ego verschaft je een mager aftreksel. Ego is een mager aftreksel. Wanneer je Grootheid bent, wat zou je dan aanrommelen met je ego? Waar denk je dat je ego voor nodig hebt?

Aan de ene kant heb je een groot fortuin. Aan de andere heb je een prul. De prul is glimmend, blinkend. Het pakt jouw aandacht. Het prul is als de Sirenen in de Griekse Mythologie. De Sirenen verleidden de zeelieden van de tijd en haalden ze van hun koers af.

Wat is eigenlijk/werkelijk de aantrekkelijkheid van het ego?

Het moet zijn dat je jouw ego voor goud houdt wanneer het zelfs nog geen tin is.

Je hoort regen op een tinnen dak en je denkt dat je de muziek van de sferen kunt horen en dat minder dan Grootheid jou gelukkig kan maken.

Natuurlijk, ego dumpt je gauw genoeg aan de zijkant van de weg. Wat het ego ook levert, het is een teleurstelling. Zelfs al de weelde in de wereld geeft je geen geluk. Het geeft je ook geen substantie. Het geeft je verlies. Ego voegt niet aan jou toe. Het neemt weg.

Het zou gezegd kunnen worden dat je twee keuzes hebt in leven: Valsheid en Waarheid. Ego is valsheid. Waarheid dolt niet met trucs voor jouw ogen.

Ego kan eruit zien als belonend wanneer je in de ban bent daarvan. Ego houdt ervan je te  (ver)lokken. Ego maakt blijdschap sprongen om je mee naar beneden langs het tuinpad te nemen en je daar achter te laten, om je eigen verlaten manier eruit te vinden. Ego laat je in de steek (met anderen woorden iets of iemand houdt jou bezig en dan glipt zij/hij/het weg> holding the bag). Dit is waar het ego goed in is. Dit is jouw ego, begrijp je. Het ego dat jou verkeerd plaats, is jouw heel eigen ego. Ego is geen goed huisdier om te houden.

Kom naar de Waarheid. Benauwend ego zal uit jouw weg gaan. Je hoeft niet tegen ego te vechten. Je hoeft ego niet te overwinnen. Eenvoudig, laat het. Stap eroverheen en ga door.
Ik zal verschijnen voordat je kan zeggen ‘Jack Rabbit’. Kies Waarheid of ego. Dit is een fluitje van een cent. Echt goud of tin?

Vertaler: Anja

Voor de lezer:
Het is misschien heel  behulpzaam –op een manier leerzaam, als aanvulling van deze Brief van God- , om op internet op te zoeken wat het woord kolonist voor betekenis(sen) heeft.

Over Jack Rabbit: Dat is een haas soort en ze zijn heel snel, ze kunnen wel 64 km/uur halen en sprongen maken van wel 3 meter. De uitdrukking heeft te maken met snelheid.