Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 9 juli 2016

Heavenletter 5706 Een Dag Vrij van School / 9 Juli 2016

Een Dag Vrij van School
Brief uit de Hemel
9 Juli 2016


God zei:

Iedere student houdt van een sneeuwdag, een onverwachte dag vrij van school. Een onverwachte dag vrij van verantwoordelijkheid. Wat is er veranderd? Een dag is een dag is een dag. Maar, wanneer je een vrije dag krijgt, kan je voelen alsof je de loterij hebt gewonnen.

Wat echt is veranderd is dat je nu meer blij zijn verwacht! Een dag in Aardse termen is 24 uur, maar nu heb je een bonus. Het idee van een vrije dag ‘licht jouw vuur’. Een alledaagse dag is opeens een wonderbare dag geworden.

Er is zo weinig nodig om je gelukkig te maken, nietwaar?

Hoe dan ook, Wij willen het zo maken dat iedere dag een vrije dag is van spanning en van wat andere van je willen of zelfs van je eisen. Je zou graag een paar dagen hebben om alleen maar te zijn! Wat is dit alles over het volbrengen van wensen/verzoeken van andere mensen en weinig overblijvend voor wat je persoonlijk wenst?

Niemand kan je gevraagd hebben wat jij wilt. Jij jezelf kan niet weten wat je wilt en wat je gelukkig maakt. Je weet veel over of van wat jou niet gelukkig maakt.

Hier is een woord dat je gelukkig maakt: Gelegenheid.

En wat betekent gelegenheid? Het betekent dat je vrij bent om te doorzoeken, je af te vragen, te overdenken, om iets vandaag te vinden dat jou simpel beloond voor het zijn zoals jij bent en zoals je wenst om te zijn.

Wanneer was de laatste keer dat iemand wilde horen wat jij denkt, wat jij echt denkt en niet wat Copernicus of de een of andere expert ver weg van jouw gedachte dacht, ooit op een keer. Je zou graag willen weten wat jij denkt.

Wat zou je willen dat er vandaag gebeurt? Wat zou je vandaag toevallig willen aantreffen om jouw hart in te vullen en niet van jou verlangt om anderen hun verwachtingen van jou tegen te komen? Waar zijn al jouw echte vrienden die je veronderstelde te ontmoeten? Waar zijn ze en wanneer is die dag? Waar is onbeperkte vreugde? Wanneer leek vreugde uit je geperst te zijn? Wanneer leek Leven jou hoog en droog verlaten te hebben? Wanneer ben je een eenzame zwerver geworden met een brok in je keel? Wanneer was de laatste keer dat je echt gelachen hebt? Wanneer was de laatste keer dat je sprong van vreugde? Waar leek jouw enthousiasme voor Leven ‘bewegend’, als het ware, naar te gaan?

Het leven te leven is vrolijk. Het plannen van leven neemt wat van de vreugde af. Jij wil Leven leven. Je weet dat je het doet, zelfs als je niet zeker bent een fan van Leven te zijn. Je kan van jezelf vinden niet productief te zijn of je wilt gewoon creatief zijn en jezelf vinden gaande in een nieuwe richting, in alle opzichten, naar ergens waar je nooit geweest bent of zelfs droomde waar je ooit zal gaan.

Je zou graag een vrije dag hebben van “van buiten geleerde” vragen en van “van buiten geleerde” antwoorden. Ah, nu weet je wat je wilt. Je wilt een vrije dag van routine.

Je kan niet begrijpen hoe mensen vroeger zichzelf brachten/hebben aangezet om 7 dagen per week te werken, iedere week, toen mensen hard werkten en zichzelf niet afvroegen of dit werk werkelijk was wat ze eigenlijke wilden doen voor eeuwig en een dag. Mensen namen gewoon werk als het hunne te doen.

Ze hadden nooit de luxe om te vragen: “Is dit wat ik werkelijk zou willen doen?” Ze zetten hun schouders eronder en dienden. Hun persoonlijke tevredenheid was geen basis, niet hoofdzakelijk. Ze waren blij om werk te hebben te verkiezen om te doen.

Mijn kinderen hebben niet altijd makkelijke beslissingen om te maken. Het lijkt of sommige van mijn kinderen, in hun hart vervulling moeten hebben terwijl anderen zonder het kunnen slenteren, geen aanspraak maken op en zich niet slecht voelen over hun verantwoordelijkheden.

Naar sommige aspecten, is Leven in de wereld als puur toeval. Soms lijkt het Leven goddelijke tussenkomst te zijn waar je je gezegend kunt voelen om een droom te vinden die uitkomt en je weet niet hoe het gebeurde.

Sommige dromen komen uit. Sommige niet. Herinner, er is in het leven meer dan dat je ziet. Toch, Leven draagt jou in zijn armen. Het zou kunnen worden gezegd dat Leven je naar victorie leidt. Leven op zich is victorie. Het is zegevierend om te leven.

Je werd niet voor niets geboren. Je bent geboren voor iets. Je bent geen bijzaak. Je bent Mijn Reden van Bestaan. Je bent ook jouw eigen Reden van Bestaan  als deel van een Machtige Menigte.

Vertaler: Anja