Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 8 juli 2016

Heavenletter 5705 Dit Moment van een Nieuwe Dag / 8 Juli 2016

Dit  Moment van een Nieuwe Dag
Brief uit de Hemel
8 Juli 2016

God zei:

Bedroefdheid is enigszins als een oude badjas die voelt, voelt ooh zo comfortabel voor jou. Je hebt het altijd gehad, gedragen en weer en weer. Het bevat sentimentele waarde. Zoals  je deze oude badjes wil behouden. Je wilt vasthouden aan het verleden, zelfs de bedroefdheid. Bij wijlen, vooral de bedroefdheid.

Geeft deze oude badjas betekenis aan jouw leven als het licht werpt op bedroefdheid? Je wilt niet delen met droefheid, zoals je wenst dat je het niet had. Natuurlijk, je zou kunnen leven zonder dit overblijfsel van het verleden. Je kan zonder het leven, toch doe je het niet.

Je bent nog niet in staat geweest om dit oude relikwie in de zolder koffer in te pakken. Nee, je lijkt te verlangen om voorbije bedroefdheid gemakkelijk voorhanden te maken voor als je het tevoorschijn wil halen uit oude genegenheid.

Hoe dan ook, jij brengt tranen over naar deze oude badjas alsof de tranen waardevolle diamanten waren. Dit oude ding was goed te dragen in de zin van, dat het niet zo voddig eruit ziet dat je het gelijk weg moet gooien. Je ogen zwemen over de gaten waar de jas vol mee is.

Deze badjas van de oude dagen was nooit mooi. Jij zag het nooit zoals het werkelijk was en dus hang je nu aan deze badjas van bedroefdheid alsof het zo bijzonder was. Deze badjas is van dertien in een dozijn. Zulke badjassen hangen in veel kasten. Ze hangen in teveel kasten.

Je kan nu echt deze oude badjas laten verhuizen. Laat het niet langer in jouw kast hangen. Waar denk je dat je het hoe dan ook voor nodig hebt?  Je bent al een expert in bedroefdheid. Jouw leven komt neer op meer dan oude kleding.

Hoe zijn bedroefdheid en geluk in ieder geval zo door elkaar geraakt? In waarheid, vanuit de heerschappij van de wereld, zijn er geen tegenover’s  om smaak in te vinden.

Dit is geen liefde die je behoudt voor het verleden van gisteren, maar je verlangt naar het vergoddelijken van bedroefdheid en het heilig te houden. Je wilt bedroefdheid  stabiel en samenhangend houden, paraat om ogenblikkelijk een beroep op te doen, om het eruit te halen wanneer je het graag wilt, vervangende het verleden voor leven.

Zweem liever in Liefde dan in bedroefdheid. Waarom op Aarde zouden Mijn kinderen uit alle macht vasthouden aan bedroefdheid? Wat is daar het punt van? Het herbeleven van de momenten die teweeg brachten dat jouw hart werd geraakt door emotionele pijn of trauma? Waarlijk, kan je jouw hart niet merken met iets nieuws en meer gedenkwaardigs?

Geluk is niet zo ingrijpend als jij mag denken in deze donkere kast van jouw ‘mind’. Het kan een goed idee voor jou zijn om in zijn geheel uit deze  volgestopte kast te blijven. Wat is het, echt, dat je er een berging voor moet hebben?

Als je doorgaat in het leven, wat moet je echt bewaren als een aandenken? Waarom het verleden warm houden of ophitsen? Waarom het verleden voor je neer zetten wanneer het verleden het verleden is en niet terug kan keren? Kan het verleden worden vergeleken met een glas bier of een pot met ijs die je graag uit de vriezer haalt en helemaal alleen opeet?

Zeg je: “Yum, yum.” Zeg je: “Ik zal dit nooit weer doen.”  En toch keert het verlangen snel genoeg terug.

Waarom het verleden bevriezen? Bevrijd jezelf liever van het verleden. Het verleden is voorbij. Je kunt bier van de tap niet voor eeuwig houden.

Waarom het verleden smelten als je op de vooravond bent van een nieuwe dageraad? Trek die oude badjas uit. Stap uit bed en loop in Dit Moment van een Nieuwe Dag. Tijd, dat eigenlijk niet bestaat, is zeker niet permanent. Je kan het ook niet permanent maken. Dit Moment is steeds voorbijgaand. Het is weggegaan de minuut dat je het opmerkte.

Tijd bestaat niet en er is geen tijd om aan het verleden te verspillen. Zeg, “Nighty-nite”  (Goede Nacht) tegen het verleden. Tijd is niet voor altijd. Oneindigheid wel.

Vertaler: Anja

Voor de lezers:
‘mind’ er zijn meerdere betekenissen qua vertalingen voor de ‘mind’
verstand/geest/gedachten/gevoelen/ziel/gemoed en zelf mening, opinie, gezindheid, neiging, lust en zin;
Ik verwijs jullie graag naar De Cursus in Wonderen:  over MIND – SPIRIT.