Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 7 juli 2016

Heavenletter 5704 Blijf Dromen / 7 Juli 2016

Blijf Dromen
Brief uit de Hemel
7 Juli 2016God zei:

Ik ben groots op dromen. Heb ze. Dromen is jouw zichten instellen op wat je zou willen.

Kijk uit, echter, dat je reikhalzen niet keert naar een soort van smeken voor toegevendheid. Jij bent Mijn kind en geen bedelaar. Je vraagt Mij niet om een aalmoes. Je wedt niet al jouw geld op één paard. Je bent niet ongelukkig. Je hebt een wil.

Wanneer je zegt: “God’s Wil, is niet mijn wil,” betekent dit niet om armoede te accepteren als jouw lot, bij voorbeeld. In Hemelsnaam, het is Mijn Wil die jou voorspoed brengt.

Wanneer je in een woestijn bent en je hebt dorst, dan heb je geen tijd om te theoretiseren, om daar te zitten, wensend dat er een waterput verschijnt, dus sta je op om water te vinden.

Ik kan wonderen doen. Er is geen twijfel over dat. Tegelijk, laat het jouw wil zijn om op te staan en water te zoeken. Vertrouwen op Mij betekent niet, gewoon daar te zitten alsof je niet in staat bent om op te staan.

Herinner jezelf eraan dat verantwoordelijkheid geen verwijt of aanrekenen is. Geef Mij niet de schuld van jouw problemen en geef jezelf niet de schuld en geef niemand anders de schuld. Wat jij kan benadrukken in jouw ‘mind’ heeft waarschijnlijk revisie nodig.

Als jij je focust op nood(zaak) en hulpeloosheid, zijn de kansen groot dat je nood(zaak) en hulpeloosheid zal hebben. Wees geduldig met Leven terwijl je ook ideeën bedenkt. Ga voor een nieuwe visie. Ga voor een nieuw verzamelwerk/verzameling van hoe je anders kan zien, wanneer je ervoor kiest. Wees open voor nieuwe wegen. Verlang, toch beperkt  niet tot verlangen. Neem wat stappen. Het kunnen baby stapjes zijn die je neemt voordat je een nieuwe horizon voor je ziet.

Voel jezelf jouw leven vastpakken. Jouw waardering van Leven is in jouw handen.

Vertrouwen op Mij laat je niet ontsteld. Laat het in je bezinken dat je verantwoordelijkheid hebt en dat je wat denken en weer over iets denken te doen hebt. Vertrouw op Mij, ja, en vertrouw ook op jouw Zelf.

Vind een manier een verantwoordelijkheid te nemen. De verantwoordelijkheid die je neemt is als het schilderen van een ander schilderij van jouw situatie. Begin ergens. Herinner jezelf dat je geen slachtoffer bent. Het is gemakkelijk om je gedupeerd te voelen, je bent niet om te bezwijken om te verdedigen. Ga uit die modus. Ga uit het denken van: “ Arme ik.”

Denk in plaats daarvan: “ Wanneer ik mijn denken verander, dan verander ik mijn leven.”

Wanneer je jezelf afschildert als een arme ziel, hoe helpt jou dat om verder te gaan? Het is aan jou aan verder te gaan. Als je in de ‘doldrums’ bent, loop er van weg. Jouw gedachten vooruitblikken jouw leven.

Ja, sommige levens verschijnen makkelijker dan de anderen. Ja, sommige mensen zijn meer ‘gelukkig’ dan jou. Dit is niet de uitkomst (voortkomen), geliefden. Het voortkomen is:
“Wat ga je doen om nu jouw leven te veranderen?”

Het eerste ding om te doen is jouw denken veranderen. Overweeg dat je bekwaam bent. Als je jezelf in een strenge situatie kunt krijgen, kan je jezelf eruit krijgen. Voor iedere vraag die je hebt, ligt het antwoord binnenin jou. Vind een manier om niet in miserie te geraken. Laat wat lichten aan gaan in jouw ‘mind’ en hart.

Wat voor gedachten ben je jezelf aan het vertellen. Jouw ‘mind’ vertelt jouw hart wat te voelen. Jouw ‘mind’ kan jouw hart vertellen om vrolijk te voelen net als  jouw ‘mind’ jouw hart kan vertellen om je minder te voelen.

Je hebt denkgewoonten. Ontwikkel nieuwe denkgewoonten. Weg met het oude en verder met de nieuwe. Kleren maken niet de man. De strekking van jouw gedachten maken de man, de vrouw en het kleine kind.

Oh, ja, zelfs wanneer je geen keuze hebt in de buitenwereld,  heb je een keuze. Jouw leven wordt niet alleen aan oppervlakte geleefd. Er is een diepere plaats van waaruit je leeft.

Kijk, Leven is niet altijd een gemakkelijke bestemming. Dit is geen geheim.

Laat jouw leven niet zijn, jouw kruis te dragen. Geloof niet dat je bedoeld bent om te lijden. Lijden en opoffering zijn niet Mijn Wil voor jou. Geloof Mij. Laat je door Mij leiden. Verander wat je in voorraad neemt. Zie hoe je je voelt. Zie hoe je zwijgend mogelijkheden creëert en dat ze waarheid worden.

Vertaler: Anja

Voor de lezer:
Theoretiseren – bespiegelend, los van de praktijk, redeneren

‘mind’ er zijn meerdere betekenissen qua vertalingen voor de ‘mind’
verstand/geest/gedachten/gevoelen/ziel/gemoed en zelf mening, opinie, gezindheid, neiging, lust en zin; Ik verwijs jullie graag naar De Cursus in Wonderen:  over MIND – SPIRIT.

Doldrums: een staat of periode van inactiviteit, stagnatie, of zelfs een vorm depressie, in het slop zijn, landerig>energieloos>futloos. Ook (anders) streek van windstilten.