Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 6 juli 2016

Heavenletter 5703 Zelf-Verantwoordelijkheid / 6 Juli 2016

Zelf-Verantwoordelijkheid
Brief uit de Hemel
6 Juli  2016God zei:

Houd jezelf niet verantwoordelijk voor de groei van anderen of hun tegenzin om te groeien. Ik weet dat jij niemand wil beledigen en toch wil je ook niet in het rond springen om iedereen heel de tijd te plezieren (behagen). Je kan dat genoeg gedaan hebben. Je wilt niet langer jouw persoonlijke gevoelens opzij zetten en jouw leven besteden aan het richten naar anderen. Dit is het boogje (rank) waar je jezelf in mag vinden. De moeilijke vraag is: Wie gaat jou vertegenwoordigen in jouw leven, jij of iemand anders?

Je kunt een geïdealiseerd beeld hebben van jezelf, alleen vreugde verspreidend aan iedereen. Je zou daar van houden. Zoals het is, je kan lang het pad van de minste weerstand gevolgd hebben, meegaand met te veel waargenomen behoeften (moeten) boven of over die van jou, want je hebt nog niet geleerd om jezelf te vertegenwoordigen.

Genoeg over het vertegenwoordigen van anderen tot uitsluiting van jezelf, vervolgens, kan je ontdekken dat je hebt opgebouwd vele kleine wrevels voor kleine dingen en je reageert misschien meer dan waar om gevraagd is. Je reageert overdreven.

Je begint op te merken dat je van binnen woedend of verbolgen bent en dat je kan beginnen inbreuk te maken op een ander, omdat op het moment, je gevat bent in het goed maken van verloren tijd, om de wereld recht te schikken over jouw rechten van vertegenwoordiging.

Je kan jezelf zien als nodig om te verzamelen rond een aangelegenheid. De aangelegenheid kan de verontwaardiging naar een ander worden en mededogen voor jezelf.

Je kan het voelen als de wind die jouw uit de zeilen wordt genomen. Het kan zijn dat deze schijnbare ander de wind had genomen uit zijn zeilen, dat niets met jou persoonlijk heeft te doen, toch neem je het persoonlijk.

Het echte punt hier is dat misverstanden gemeengoed zijn. Het is niet nodig ieder misverstand ter harte te nemen, want dan neemt vaak drama het over. Je bent niet in een verschrikkelijke situatie. Je gevoelens raakten gekneusd, dat is alles en je kan je onvermurwbaar voelen om de zaken recht te zetten.

Waarlijk, er is weinig in leven dat jouw tactloosheid rechtvaardigt. Als het er op neer komt, stuif je vaak op, omwille van iets dat zichzelf zal uitwerken zonder jouw inmenging. Je raakt geïrriteerd.

Wanneer een bloem verwelkt, wanneer een bloem zijn dynamiek verliest, ben je niet verstoord door het verwelken van de bloem. Dat neem je niet als een persoonlijke aanval, doch wanneer een vriend zijn interesse verliest in jou of in iets dierbaars van jouw, dan kan je aanstoot nemen.

Herstel je eigen evenwicht en je zal niet langer de acties en inactiviteiten van andere (be)oordelen. Is dit niet het verhaal van jouw leven geweest? Aanstoot nemen omdat iemand het leven anders ziet dan jou?

Niemand hoeft jou verbeteringen te maken, ook hoef je geen verbeteringen te maken aan alle anderen. Maak het goed met jezelf, om aan te nemen, dat je je kan verlaten op enorm support en bijval overal vandaan.

Keer op keer, vertel Ik jou om het te laten gaan om jezelf in nood te zien.

Je hebt mensen niet nodig om op de één of andere manier te zijn. Wat je nu nodig hebt is om mensen te laten zijn zoals ze blijken te zijn. Je hebt hun (leenmans) trouw niet nodig. Andere mensen hoeven niet te zijn wat je zou wensen dat ze zijn, maakt niet uit wat je hen wenst te zijn. De persoon te verbeteren dat ben jij.

Wanneer je grote behoefte aan ondersteuning hebt, ondersteun dan jezelf. Je mag je door de wereld over het hoofd gezien voelen, terwijl jij degene bent die jezelf over het hoofd ziet. Waarom blijf je vertrouwen op degenen die jouw pad niet volgen zoals je zou wensen? Als dit jouw geval is, wie is het die het niet krijgt? Mijn raden naar is, dat jij het bent.

Begin nu te luisteren en te zien. Je bent gereed voor leiding, zo niet nog voor anderen, maar voor je zelf. Leid jezelf, geliefden, en kaats niet zo veel terug op het leven van anderen.

Vertaler: Anja