Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 31 juli 2016

Dagtekst van Zondag 31 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 31 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De oceaan - analogie met het menselijk hart

"Wij hebben een hart en ook de natuur heeft een hart. Volgens de wet van de analogie zijn dat de oceanen. De natuur offert haar hart, zij stelt het bloot aan de zon en zegt: ‘Mijn Heer, ik geef U mijn hart, mijn bloed. Gebruik het zodat de planten, de dieren en de mensen in overvloed kunnen leven.’ En de zon neemt een deel van dit bloed en heft het naar zich op, om het met spirituele gaven te vullen. Wanneer dit bloed naar de aarde terugkeert, komt het ten goede aan alle wezens en verheugen zij zich erover.

Elke dag herhaalt de Ingewijde in zichzelf deze overgave van de oceaan aan de zon. Hij opent zijn hart voor de Schepper met de woorden: 'Heer, ik geef U mijn hart.' Dit vurige gebed, dit offer dat wordt gebracht in het hart van de mens, gelijkt op datgene wat zich in de natuur voltrekt. Dankzij de sublimatie van zijn liefde, van zijn bloed, ontmoet de mens de zon, die een beeld is van God, en deze ontmoeting verrijkt hem met nieuwe extracten, goddelijke extracten die op heel zijn wezen inwerken. "