Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 10 juli 2016

Dagtekst van Zondag 10 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 10 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De seksuele energie - ze kanaliseren om ze vervolgens naar de hersenen te richten

"Een stuwdam belet het water niet om te stromen. Degene die een stuwdam bouwt in een rivier, weet dat hij andere afvloeiingsmogelijkheden moet voorzien, anders zal er een moment komen dat het water buiten zijn oevers treedt en alles meesleurt. Welnu, hetzelfde geldt voor de mens: als hij zijn instincten, en in het bijzonder het seksuele instinct, wil verdringen, stapelen zich spanningen op in zijn onderbewustzijn, tot op de dag dat de dam begeeft; hij wordt overspoeld, beheerst niets meer en kan zich te buiten gaan aan onherstelbare daden. Je mag je energieën niet verspillen en je mag ze ook niet blokkeren. De oplossing bestaat erin ze een weg te bieden, zodat ze ons hele grondgebied kunnen bevloeien: zoals vroeger de Egyptenaren kanalen groeven, zodat de wateren van de Nijl hun land vruchtbaar konden maken. 

De waarheid is dat de natuur zelf al kanalen in de mens heeft aangelegd, waarlangs de seksuele energieën naar de hersenen kunnen worden geleid. Het feit dat de anatomen deze nog niet ontdekt en beschreven hebben, wil niet zeggen dat ze niet bestaan! Het is dus aan u om ze te ontdekken en eraan te werken om iedere dag, dankzij deze energieën, helderder, verstandiger, sterker en creatiever te worden. "