Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 9 juli 2016

Dagtekst van Zaterdag 9 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 9 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De filosoof - moet zich verdiepen in het unieke systeem dat zegt wat de Schepper, de schepselen en de schepping zijn

"Hoeveel filosofen bedenken systemen die enkel hun eigen visie op de wereld weergeven! En deze visie, die noodzakelijk beperkt is, weerspiegelt maar al te vaak hun eigen spirituele, psychische, intellectuele en zelfs fysieke onvolkomenheden. Zonder te spreken over degenen, die om origineel te zijn, zich uitsloven om nieuwe theorieën voor te stellen.

De waarheid is dat er slechts één enkel systeem bestaat om het universum te verklaren, één enkel systeem dat uitlegt wat de Schepper, de schepselen en de schepping zijn. En de filosoof moet zich in zijn overpeinzingen inspannen om de grondvesten ervan terug te vinden. Dat hij daarna de resultaten van zijn onderzoek uitdrukt volgens zijn eigen temperament, volgens zijn gevoeligheid, je kunt zelfs zeggen ' zoals hij gebekt is', dat is normaal. 

Een zanger die een partituur moet zingen, kan dat alleen maar met zijn eigen stem en door die stem drukt hij alles uit wat hij in het diepste van zichzelf is. Maar hij moet de partituur volgen, hij heeft niet het recht andere noten te zingen dan die welke geschreven zijn. Zo ook heeft een filosoof niet het recht andere woorden te zingen dan die welke in de partituur staan van het grote boek van het leven. Hij heeft enkel het recht ze te zingen met zijn eigen stem. "