Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 6 juli 2016

Dagtekst van Woensdag 6 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 6 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het menselijk lichaam - een tekst samengesteld uit letters ons gegeven door de vier elementen

"Een menselijk lichaam kan vergeleken worden met een tekst die samengesteld wordt in de werkplaats van een drukker. Toen men nog loden drukletters gebruikte, waren deze gerangschikt in verschillende vakjes, en de drukker koos de letters uit om woorden en zinnen te vormen… en er kwamen een roman of gedichten tevoorschijn. En de zo samengestelde teksten werden vervolgens gereproduceerd in honderden of duizenden exemplaren.

Op een analoge wijze is het menselijk lichaam een boek dat samengesteld is uit 'karakters', dat wil zeggen deeltjes die afkomstig zijn van de vier elementen, van alle rijken van de natuur. Volgens haar graad van evolutie maakt de ziel, die dat lichaam bewoont, er een prachtig boek of een middelmatig of ronduit slecht boek van, dat overal waar het voorbijkomt, indrukken en sporen achterlaat, allemaal exemplaren van zichzelf. Later vallen op een dag de letters van dit boek uit elkaar en keren zij terug naar de aarde, het water, de lucht en het vuur, waar zij vandaan kwamen. Er blijft niets over van het lichaam.

Maar de ziel die het bewoonde, leeft nog en zij vertrekt om andere teksten te gaan schrijven in andere gebieden van de ruimte. Het uiteenvallen van een tekst die voordien werd samengesteld, noemen wij de dood, en deze tekst zal later opnieuw worden samengesteld. Over de dood spreken is dus slechts een kwestie van overeenstemming, en hoe vaak heeft ieder van ons deze overgang reeds meegemaakt."