Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 27 juli 2016

Dagtekst van Woensdag 27 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 27 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De vijand - die ieder menselijk wezen voor zichzelf kan worden

"Het grootste leed en ongeluk dat mensen te verduren krijgen, is vooral hetgeen zij elkaar voortdurend aandoen, en hetgeen zij zichzelf daardoor aandoen. Jullie geloven mij niet?... Wel kijk. 

Iemand heeft gedachten, gevoelens of verlangens uitgesproken, die jij niet deelt. Je begint hem als je vijand te beschouwen en je besluit hem te bestrijden. Vanaf dat moment ga je zijn hele gedrag negatief interpreteren, je voelt je door hem aangevallen, hoewel hij je in feite geen enkel kwaad wil berokkenen, hij weet zelfs niet eens wat je hem verwijt. Je bent het die, door de manier waarop je naar hem kijkt, een vijand van hem maakt en op die manier ook iets in je hoofd en in je hart kapotmaakt. Je bent dus zelf je eigen vijand, jij neemt de wapens tegen jezelf op. Zeg mij nu of dit verstandig is!... "