Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 13 juli 2016

Dagtekst van Woensdag 13 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 13 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De psychische en spirituele lichamen - wij moeten hen voeden want in hen zullen wij leven in het hiernamaals

"Een menselijk wezen komt zich slechts voor zeer korte tijd op aarde incarneren. Hij moet er leren en werken gedurende enkele jaren, en dan vertrekt hij weer. Je kunt slechts een juiste en volledige visie hebben op hetgeen je leven is, indien je leert om hetgeen men de dood noemt in je visie te betrekken. Want je leven beperkt zich niet alleen tot de tijd die je op aarde bent komen doorbrengen. Je leven is zeer lang, oneindig, het is een opeenvolging van heen en weer gaan tussen de aarde en het hiernamaals.

Hoewel je op fysiek vlak leeft, leef je niettemin niet uitsluitend in je fysieke lichaam, maar ook in je psychische lichaam: het astrale en mentale lichaam en in je spirituele lichamen: het causale, boeddhische en atmische lichaam. Deze spirituele lichamen moet je leren voeden, anders zal jou iets zeer kostbaars ontbreken, zelfs in dit bestaan. En het is vooral wanneer je naar de overzijde vertrekt, dat je in deze lichamen zult leven, en als je deze niet gevoed hebt, zul je je armzalig en berooid voelen."