Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 8 juli 2016

Dagtekst van Vrijdag 8 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 8 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het spirituele leven - het beoefenen ervan spaart ons niet voor alle problemen

"Beeld je niet in dat de Hemel in de wolken is als hij ziet dat je lid bent geworden van een kerk of een spirituele beweging, en dat hij je leven gaat vergemakkelijken of je voor beproevingen gaat sparen. Nee, zoals om het even welke materialist, zul je blijven aanbotsen tegen alle moeilijkheden van het leven. Maar blijf doorgaan, in het besef dat de beproevingen die je ontmoet, in plaats van je te verpletteren, je zullen zuiveren en versterken, omdat je geleerd zult hebben ze op een betere manier te beschouwen. 

Door het aanvaarden van een spiritueel onderricht wordt de arme niet rijk, de onwetende niet geleerd, de zieke niet gezond, de zwakke niet sterk en evenmin ontvangen zij die geminacht of miskend zijn, eer of glorie. Je bent dus gewaarschuwd! En het kan zelfs gebeuren dat je je nog slechter voelt dan voorheen. Waarom? Omdat het nieuwe leven, dat door je heen begint te stromen, zich eerst zal bezighouden met de schoonmaak, en o jee, wat een beroering! Zo wenselijk als het is dat je besluit je leven een betere oriëntatie te geven, zo goed moet je van tevoren weten dat dit besluit bij jou heel wat ondersteboven zal halen. Anders zul je niet begrijpen wat je overkomt en je oude leven weer oppakken, en dan begint alles opnieuw."