Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 15 juli 2016

Dagtekst van Vrijdag 15 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 15 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Bestemming van de mens - een kringloop

"Iemand laat stukken glas op een weg vallen en aangezien hij nalatig is, raapt hij ze niet op. Hij denkt dat anderen het wel zullen opruimen, wat maakt het uit of ze zich kwetsen! En hij vervolgt zijn weg. Hij weet echter niet dat de bestemming van de mens geen rechte lijn is, maar een cirkel vormt.

Dit voorbeeld van het gebroken glas is een beeld om je uit te leggen dat degene die gevaren heeft gezaaid, er op een dag de gevolgen van zal moeten dragen. Graaft hij putten, zet hij vallen langs de weg? De wet zal hem langs precies dezelfde plaatsen voeren om in deze putten te vallen of in deze valstrikken te trappen. Hij zal dan de tijd hebben om te mediteren over zijn tegenspoed en om zich te beklagen over al die slechte en domme mensen, en proberen uit te vissen wie ze zijn! Uiteraard is hij vergeten dat hijzelf de dader is. Degene die in zijn leven voortdurend zegt: ‘Na mij de zondvloed!’, schept alle moeilijkheden waarmee zijn bestaan op een of andere dag zal worden overstelpt."