Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 11 juli 2016

Dagtekst van Maandag 11 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 11 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het licht - het machtigste middel om met de goddelijke wereld in verbinding te treden

"Het licht is zo'n subtiele materie, dat je het niet kunt wegen, je kunt het zelfs niet aanraken, maar het licht verschaft je toegang tot de spirituele wereld. Daarom moeten we het licht zoeken en er elke dag aan denken om het in ons binnen te halen als een zuivere en stralende kwintessens. 

De Ingewijden, voor wie de enige werkelijkheid het licht is, werken er voortdurend mee en concentreren zich erop, om verbindingen tot stand te brengen met de goddelijke wereld. Hun praktijken en hun leer kunnen als volgt worden samengevat: het enige echt doeltreffende middel dat wij hebben om in contact te treden met de goddelijke wereld, is datgene wat wij zelf kunnen scheppen: door draden van licht te weven tussen die wereld en onszelf. Zijn die draden eenmaal geweven, dan komen de hemel en de aarde in ons met elkaar in contact en vinden er uitwisselingen plaats die ons totaal vervullen."