Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 7 juli 2016

Dagtekst van Donderdag 7 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 7 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Spirituele oefeningen - zich erop voorbereiden met zijn volle bewustzijn

"Zeg tot jezelf, alvorens te bidden, te mediteren of de zonsopgang bij te wonen: ‘Ik ben met de zuiverheid, ik ben met het licht, ik ben met mijn geliefde, de Heer, ik ben met mijn geliefde, de goddelijke Moeder, en niets anders is even belangrijk als dit moment waarop ik mij één met hen kan voelen.’ En laat je bagage, je lasten voor wat ze zijn en verschijn licht en bevrijd voor God en voor de pracht van de natuur. Zo zul je de oplossing voor veel van je innerlijke problemen vinden, voor situaties waarvan je tot nu toe dacht dat ze onontwarbaar waren.

Om te zien, om te begrijpen, om de stromen van de spirituele wereld te ontvangen, moet je bij de zaak zijn, aanwezig zijn. Neem het voorbeeld van mannen en vrouwen die een grote liefde beleven: als ze samenzijn, zijn ze in staat alles te vergeten. Ze kijken elkaar diep in de ogen, en als ze willen beschrijven wat ze zagen, spreken ze alleen maar over licht en oneindigheid."