Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 28 juli 2016

Dagtekst van Donderdag 28 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 28 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Onze liefde - moet alle schepselen omhelzen

"De meeste mensen hebben van de liefde zo’n beperkte opvatting, dat op het moment waarop een man en een vrouw elkaar ontmoeten, ze de hele wereld vergeten en er niets anders meer voor hen bestaat. Zij zijn nog niet gewend om de liefde te beleven op een ruimere wijze, zij verarmen haar, zij verminken haar; dit is niet meer de goddelijke liefde die opwelt en alle schepselen laaft.

De ware liefde omhelst alle schepselen zonder zich te beperken en wortel te schieten bij één enkele persoon. Daarom moeten aan mannen en vrouwen voortaan ruimere opvattingen worden onderwezen, zodat ze minder bezitsdrang en jaloezie vertonen. De man dient zich te verheugen als hij ziet dat zijn vrouw haar hart opent voor de hele wereld, en ook de vrouw zou gelukkig moeten zijn dat haar man zo ruimhartig is. Dit belet hun niet dat ze elkaar trouw blijven. Als twee werkelijk geëvolueerde mensen trouwen, geven zij elkaar al op voorhand die vrijheid; beiden verheugen zich erover alle wezens te kunnen liefhebben in de grootste zuiverheid. De vrouw begrijpt haar man, de man begrijpt zijn vrouw en beiden gaan samen op weg naar de Hemel, want ze leven het ware, onbegrensde leven."