Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 14 juli 2016

Dagtekst van Donderdag 14 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 14 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Verdriet en zorgen - vermijden de anderen ermee te belasten

"De gewoonte die de meeste mensen hebben aangenomen, om bij de anderen hun hart te gaan luchten, zodra ze zich verdrietig en ongelukkig voelen, onthult een grote zwakheid. Hoeveel onder hen haasten zich niet bij de geringste zorgen, de minste tegenslag, naar hun ouders, hun vrienden, hun buren, of naar de telefoon…? En zo worden op slag een twintigtal personen vergiftigd... Hebben zij zich ooit afgevraagd of de anderen daar zijn om hun lasten op zich te nemen en bovendien of zij wel in staat zijn deze te torsen? Als zij echt willen evolueren, moeten zij die gewoonte opgeven en een middel vinden om hun omgeving niet langer te belasten.

Als je zorgen of verdriet hebt, onderzoek dan hoe je deze gemoedstoestanden kunt oplossen. Vraag je af: ‘Eens zien wat ik kan doen om sterker en meer meester over mezelf te worden, om me te gedragen als een echt kind van God, op wie de Hemel kan rekenen voor zijn werk?’ Als je geen inspanningen wilt doen, als je verkiest om zwak te blijven, hou dan vast aan je oude gewoonten met de gevolgen die eruit zullen voortvloeien! Maar weet dat je in een Inwijdingsonderricht de weg wordt gewezen om sterk en lichtend te worden, en ook in staat om de anderen te helpen."