Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 26 juli 2016

Dagtekst van Dinsdag 26 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 26 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De natuur - trachten in contact te treden met al haar bewoners

"Opdat de schepping voor jou veelzeggend, levend en betekenisvol zou worden, moet je haar taal leren. Heel je bestaan dient naar dit doel te streven: in communicatie treden met de natuur en haar bewoners. Wel, bewoners zijn er overal: in het water, de lucht, de aarde, het vuur, de bergen, de bomen, de zon, de sterren … overal! En zij begroeten ons, zij geven ons tekens. Maar wie ziet ze?

En wie ziet ook dat het universum gemaakt is van een lichtende substantie, die doorkruist wordt door stralen, waarvan geen enkele taal de schoonheid en de kleuren kan beschrijven? … Bereid je erop voor om deze immense wereld met je aandacht, je begrip en je liefde in te gaan, opdat zijn bewoners je zouden aanvaarden, je steunen en beschermen. Je woont reeds in deze wereld, je wandelt erin rond, maar je moet je bewustzijn er nog voor openen, de sluier wegnemen die je verhindert hem te zien."