Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 12 juli 2016

Dagtekst van Dinsdag 12 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 12 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het wonderbaarlijke land - dat zich in de menselijke ziel bevindt


"Hoeveel mensen worden zozeer in beslag genomen door het bevredigen van hun lichamelijke en materiële behoeften, dat ze in zichzelf de aanwezigheid van een andere wereld zelfs niet meer voelen! Hun ziel en hun geest zijn voor hen vreemde landen geworden. Zelfs als ze erover horen, zegt het hun niets, deze woorden zijn voor hen betekenisloos en ze dwalen als arme drommels door de dorre gebieden van hun innerlijke wereld …

Wie een uitweg zoekt uit deze ellendige situatie, moet al het mogelijke doen om de aard van zijn behoeften te veranderen en de zin van zijn leven in de subtiele gebieden van de ziel en de geest zoeken. Wanneer hij deze gebieden bereikt zal hebben, zal hij uiteindelijk het ware leven ervaren. In een van zijn liederen spreekt Meester Peter Deunov over een 'wonderbaarlijk land waar de rivieren stromen, waar de bloemen ontluiken, waar de vruchten rijpen, waar de vogels zingen en waar de mensen in broederschap leven’… Je zult zeggen dat dit wonderbaarlijke land onbereikbaar is… Nee, het bevindt zich in de menselijke ziel."