Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 1 juli 2016

Bashar: De Illusie van Tijd. / Darryll Anka, Lenny / Geplaatst: 1 juli 2016

Bashar:
De Illusie van Tijd.
Darryll Anka, Lenny
Geplaatst: 1 juli 2016
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Vraagsteller: Wat kunnen wij doen om het besef van de illusie van tijd te doorbreken?

Bashar: Goed, dank je, begrijp nu alsjeblieft dat jullie de illusie van tijd niet compleet zullen opgeven in jullie transformatie, nog niet helemaal maar hij kan wel heel, heel flexibel voor jullie worden. Het is goed om de illusie van tijd te doorbreken maar bedenk tegelijkertijd dat dit een doel dient en jullie kunnen de illusie leren gebruiken op een andere manier dan een illusie.

Het eerste dat jullie dienen te begrijpen over de illusie van tijd is dat die bestaat om jullie een ervaring van verandering te kunnen geven. Zonder de ervaring van verandering zouden jullie alleen verandering, verandering, verandering en verandering hebben van het ene ding naar het andere zonder overgangsvorm in de ervaring van de verandering.

Het is een geldig iets om in staat te zijn te kijken naar al deze verschillende aspecten van het oneindige. Het idee van ervaring is ook erg belangrijk omdat de ervaring van verandering jullie in aanraking brengt met het zijn van een schepper en jullie een gevoel geeft van de handeling van scheppen maar door jullie de illusie van tijd toe te staan om flexibeler te zijn kunnen deze scheppingservaringen op een andere manier worden ervaren, een versnellende manier.

Jullie kunnen verschillende soorten analogieën gebruiken om te begrijpen dat er werkelijk geen tijd is. Wij hebben vaak gerefereerd aan dingen als holografische beelden op jullie planeet of bioscoopfilms op jullie planeet om de natuur van het ontbreken van tijd te illustreren.

Er zijn nu op jullie planeet, als een beginnetje, boeken die worden geschreven door jullie theoretische natuurkundigen die ook beginnen te begrijpen dat er geen tijd is.

Een van deze boeken op jullie planeet dat is uitgekomen heet: “Het einde van de Tijd.” Iets dat jullie mogelijk kunnen doen is het lezen van dit boek en het kan jullie helpen om een manier te ontwikkelen van het kijken naar het Universum van een tijdloos referentiekader.

Dit kan worden begrepen door de wetenschappen die jullie Kwantummechanica en Relativiteit noemen. Of, voor degenen die niet de voorkeur geven aan de wetenschappelijke benadering…. jullie kunnen de andere analogieën gebruiken die wij hebben gegeven. Jullie kunnen mediteren over de analogieën in de filmscripts die jullie kennen die er tegelijkertijd zijn met vele andere scripts die het verleden van het verhaal kunnen vertegenwoordigen, het heden daarvan en de scripts over de toekomst….. allemaal tegelijk.

Jullie zouden dus kunnen mediteren op het beeld  en het gevoel van het idee dat fysieke realiteit, verleden, heden en toekomst gelijk zijn.

Een andere benadering zou natuurlijk de herkenning zijn dat omdat de tijd niet werkelijk bestaat of een illusie is, dit ook geldt voor wat jullie beweging noemen. Omdat beweging in jullie driedimensionale realiteit een verandering in tijd is, zeggen jullie: “Nu is mijn hand hier en nu is mijn hand daar,” die beweging presenteert een verandering in tijd maar in werkelijkheid is er helemaal geen beweging, net zoals er helemaal geen tijd is. 

Om verder te gaan met dit voorbeeld zullen jullie merken dat tussen hier en daar er een oneindig aantal posities van je hand is. Al deze posities bestaan tegelijkertijd. Jullie kunnen dus begrijpen dat als zij allemaal tegelijk bestaan, er echt geen tijd is en dat er echt geen beweging is maar dat er een illusie van beweging is en een illusie van tijd als jullie bewustzijn zich richt op een of meer van deze speciale posities die allemaal tegelijkertijd bestaan.

De illusie van beweging van hier naar daar of van hier naar hier of waar dan ook naartoe, is geschapen door jullie hersenen, door jullie bewustzijn, dit is er een, dit is een andere, dit is nog een andere, enzovoorts.

Zoals wij al zeiden zijn tijd en ruimte neveneffecten van het gemiddelde van alle verschillende “nu’en” die bestaan binnen het Universum en de illusie van beweging is een neveneffect van de relatie van jullie hersenen met al deze verschillende “nu’en.”

Maar als jullie oefenen kunnen jullie al deze verschillende posities tegelijkertijd zien en dan kunnen jullie een voorproefje hebben van de ware tijdloosheid van het bestaan. En jullie kunnen deze sensatie van tijdloosheid gebruiken binnen de tijd/ruimte-illusie om bepaalde veranderingen te scheppen, creatiever en zeer snel. Bijvoorbeeld: onze beschaving heeft geleerd om dit concept te gebruiken met betrekking tot ruimtereizen. Wij weten dat ons ruimteschip tegelijkertijd bestaat aan het beginpunt en aan het eindpunt van de reis. Wij begrijpen dat deze twee verschillende huidige momenten elk verschillend zijn omdat zij elk een heel klein beetje verschillende frequentiesignatuur hebben.

Met andere woorden: locatie of positie is niet iets waar een object in bestaat.

Locatie is feitelijk een van de dingen die een object definiëren. Luister nu even heel goed. Wij begrijpen dat het ruimteschip dat vertrekt en het ruimteschip dat op zijn bestemming aankomt niet hetzelfde ruimteschip is zoals wij dit hebben begrepen met de hand die op de ene en op de andere positie is en alle handen daar tussenin zijn ook niet dezelfde hand, het zijn allemaal verschillende handen.

Wij begrijpen dus dat als wij een energievibratie in ons ruimteschip brengen dit dezelfde energie is als die van waar wij willen zijn en dan zal het schip stoppen te zijn waar het is en gaan zijn waar het moet zijn en ook terechtkomt.

Wij hebben dus helemaal geen tijd nodig om in de ruimte van hier naar daar te gaan. Het schip zal gewoon hier zijn en gewoon daar zijn. Wij weten dat dit niet hetzelfde schip is met dezelfde mensen erin, maar wij weten ook hoe wij de illusie van ruimte/tijd moeten gebruiken om de illusie van continuïteit te scheppen zodat het voor ons voelt alsof het hetzelfde schip is en dezelfde mensen zijn die de reis hebben ondernomen.

Als jullie dus begrijpen dat jullie het lichaam zijn dat bij de microfoon staat en het lichaam dat in de stoel zit, twee verschillende jij’s zijn, zullen jullie begrijpen dat er een oneindig aantal van jou bestaat. Met meer begrip over hoe jullie tijdloosheid kunnen gebruiken kunnen jullie je realiseren dat jullie een of twee dingen kunnen doen. Gewoon om dit voorbeeld te gebruiken kunnen jullie op de gewone manier van de stoel naar de microfoon gaan en dan van de microfoon terug naar de stoel, of jullie kunnen gewoon in de stoel zitten en opeens bij de microfoon staan en dan opeens weer terug in de stoel zijn, of als jullie zelfs nog meer weten en je nog meer eigen maken over tijdloosheid kunnen jullie tegelijkertijd bij de microfoon en in de stoel zijn.

Dit is tot op bepaalde hoogte wat ik met jullie allemaal doe omdat ik niet alleen communiceer met jullie op jullie planeet, maar tegelijkertijd ook met verschillende individuen op andere planeten waarbij ik gebruik maak van verschillende versies van mijzelf om al deze interacties te kunnen laten plaatsvinden.

Helpt dit om je voorstellingsvermogen een beetje te oefenen en uit te zoeken hoe jullie je tijdloosheid kunnen voorstellen en hoe jullie dit een beetje meer kunnen gebruiken?

Vraagsteller: Dank je hartelijk.

Bashar: Ik dank jou en veel plezier bij het uitoefenen hiervan. En maak je geen zorgen als je je af en toe voelt alsof je jezelf verliest, alles zal in orde zijn want bedenk dat als er werkelijk geen tijd en geen ruimte is, er ook echt geen plaats is waar je naartoe kunt gaan, behalve precies hier en precies nu!

Volgende vraag.

Bashar