Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 17 juni 2016

Tekenen van Massa Ontwaken: 2016 is het Jaar dat Amerikanen gestopt zijn het establishment te vertrouwen, Vooral de Media. / Donderdag 16 juni, 2016

Tekenen van Massa Ontwaken: 2016 is het Jaar dat Amerikanen gestopt zijn het establishment te vertrouwen, Vooral de Media.
Donderdag 16 juni, 2016


(Stilte in de Storm-editor) Ik zou zeggen: dit is goed nieuws voor onze verschuivende  tijden.

Het enige dat het controlesysteem gaande houdt is vertrouwen. Dus als het vertrouwen verloren is, over schijnbaar alle niveaus, dan suggereert dat, dat de meeste mensen  bijna klaar zijn om de hele waarheid te ontvangen.

Maar in een poging om deze massa ontwakingsproces te vergemakkelijken, houd in het achterhoofd dat het ontvangen van de waarheid het leven zal veranderen.

De waarheid verbrijzelt onze meest dierbare overtuigingen en illusies als een vanzelfsprekendheid. En dit is waarom maatschappelijk onaanvaardbare waarheden, die bekend staat als taboes, de neiging hebben om van de hand te worden gewezen.

Dus terwijl de mensen langzaam steeds meer open worden voor de grotere werkelijkheden die onze wereld beïnvloeden, moet u er zeker van zijn dat u uw wijsheid deelt met compassie en beseft dat het helpen ontwaken van een andere persoon een heilige daad is.
Een spiritueel strijder of ware soeverein eert de vrije wil en handelt met vriendelijkheid en mededogen, terwijl er op hetzelfde moment staan als de levende waarheid.

- Justin


In tien jaar tijd, is het vertrouwen van Amerikanen in televisie en het gedrukte nieuws ingestort tot op het laagste niveau aller tijden, volgens de meest recente Gallup poll.

Nadat de mainstream media-berichtgeving over het bloedbad in Orlando op zondag grotendeels faalde om verder te graven nadat meerdere getuigen naar voren kwamen die suggereerden dat meer dan één aanvaller betrokken was, lijkt dat gebrek aan vertrouwen logisch.

Terwijl het vertrouwen in de media crashte met 10 procent - werden kranten getroffen door de laagste vertrouwensbeoordeling sinds 2007, van 20 procent - andere instellingen verging het beduidend slechter.

Vertrouwen in de banken, wat dramatisch kelderde na de financiële crisis van 2008, kelderde met 22 procent - het grootste verlies van alle instellingen die Gallup ondervraagden - van 49 procent in 2006 tot slechts 27 procent tien jaar later.

Vrijwel niemand heeft nog vertrouwen in het Congres , aangezien het beruchte wetgevende orgaan een neus-duik nam met 10 procent - tot een schamele 9 procent.

"Het Congres heeft de schandelijke elegantie het enige instituut te zijn, en heeft vonkend weinig of geen vertrouwen bij een meerderheid van de Amerikanen," noteerde Gallup.

Zowel het Hooggerechtshof en de vakbeweging ervaren slechts kleine druppels in het publieke vertrouwen.

Het algemeen vertrouwen in de instellingen daalde met 6 procent ten opzichte van het afgelopen decennium, en hoewel de eerder genoemde resultaten overeen komen met het cynisme dat de Verenigde Staten in 2016 doordringt, kunnen sommige resultaten als een verrassing komen.


Ondanks eindeloos twijfelachtige buitenlandse politieke manoeuvres, groeide het vertrouwen in het presidentschap met 3 punten - van 33 procent in 2006 tot 36 procent nu.

Op dezelfde noot, bleef het vertrouwen in de militairen door de Amerikanen hetzelfde in niet verloren noch gewonnen, in plaats daarvan blijft het de meest positief bekeken instelling op de lijst, zonder enige twijfel - op een overweldigende 73 procent. Theoretisch zou de reactie van het publiek de enorm succesvolle 'Steun de Troepen' propagandacampagne kunnen weerspiegelen, of zelfs een waarneming van de militaire acties als een defensief lichaam, hoewel dergelijke details buiten het bereik van de opiniepeiling van Gallup lagen.

Misschien wel het meest alarmerende aan iedereen die zelfs vluchtig aandacht besteden aan de epidemie van politie moorden en gevallen van wreedheid en geweld, de afgelopen tien jaar blijft het publieke vertrouwen in de politie relatief hoog - dalende slechts 2 procentpunten tot 56 procent.

Harmonieus met groeiend bewustzijn sluit de Verenigde Staten meer mensen op dan enig ander volk op de planeet - met 5 procent van de wereldbevolking, maar met 25 procent van de gevangenis bevolking van de wereld - het vertrouwen in het strafrechtelijk systeem daalde 2 punten tot 23 procent.

Openbare scholen verloren terrein, mogelijk als gevolg van het lopende geschil over de Common Core programma, kelderde van 37 procent vertrouwen beoordeling tot 30 procent in tien jaar.

Amerikanen verloren ook vertrouwen in het geloof. Het algemeen vertrouwen in de kerk of de georganiseerde religie schoof in de loop van de tien jaar beduidend, van 52 procent naar slechts 41 procent.

Zoals Gallup het samenvat,

"Amerikanen hebben duidelijk gebrek aan vertrouwen in de instellingen die hun dagelijks leven beïnvloeden: de scholen die verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van de kinderen van de natie; de huizen van aanbidding waarvan wordt verwacht dat zij geestelijke begeleiding bieden; de banken die geacht worden de verdiensten van de Amerikanen te beschermen; het Amerikaanse Congres gekozen om de belangen van de natie te vertegenwoordigen; en de nieuwsmedia die beweert dat het bestaat om hen op de hoogte te houden."

Misschien, zoals is voorgesteld door talloze activisten en onafhankelijke media, waaronder The Free Thought project, zou de VS  veel beter af zijn als iedereen de commerciële media voorgoed zou uitschakelen, te stoppen met het valideren van het gebroken systeem door te stemmen voor het 'kwaad' in november en zou beginnen om oplossingen te vinden buiten het verhaal wat verteld wordt door de overheid dat blijkbaar niemand vertrouwt.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl