Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 19 juni 2016

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 20 juni 2016 /18 juni 2016

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 20 juni 2016
18 juni 2016
Meester Morya,

De kracht is aanwezig, dat zeg Ik altijd; dat betekent dat je niet buiten je leven hoeft te gaan, naar een andere tijd, naar een andere plaats, om tot deze liefde te komen. Het is nu in je leven aanwezig en je hoeft dus niet naar een ander punt in je leven te verlangen. Wel is het nodig om rustig te worden, en dat is zeer belangrijk om dit te kunnen zien.

Als je naar rust streeft, doe het dan bewust. Weet dan wat het betekent de dingen te leren zien op een rustige manier. Zonder je druk te maken om kleinigheden. Want de wereld zit vol kleine dingen en je kan daardoor erg benomen worden, zodat je steeds bezig bent jezelf te oriënteren op een manier dat je zegt: “En nu moet ik eerst dit en dan dat en dan dat…” En dan heb je al twintig, dertig dingen in je hoofd gehaald die je zou moeten kunnen doen, maar het ene essentiële, de rust, de stilte, dat staat niet op je lijstje en dat komt nooit aan de orde.


Word als een bloem die haar hart opent voor de zon, en zie dat dat eigenlijk het wezenlijke is wat je kan leren op deze aarde. Open je hart voor God en sta in die stilte, die wachtende houding, en weet dat je dan gevuld wordt met liefde. Van daaruit kan je dingen doen die zeer groot zijn, want dan opent je hart zich voor nieuwe werkelijkheden.
Kracht 4
Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 4 "De stap naar oneindigheid",

begin van hoofdstuk 10, 'Het mysterie van de liefde’