Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 26 juni 2016

Heavenletter 5693 Vrede Komt Er Schijnend Door / 26 Juni 2016

Vrede Komt Er Schijnend Door
Brief uit de Hemel
26 Juni 2016

 
God zei:

Hoe brengt een duif vrede?

Door te Wezen, niets anders dan Wezen. De duif is een voorbode voor vrede. Jij bent een Vredesduif.

Het brengen van Vrede is geen prestatie. Zeker, heb jouw verlangen om vrede te brengen en dan leef het leven. Je geeft vrede op grond van jouw bewustzijn. Het maken van vrede gaat diep.

Nu, verval niet in een staat van denken dat je zal falen in vrede. Zelfs falen van vrede brengen,  is beter dan de hele kwestie van vrede aan de kant te schuiven. Besluit om een vredebrenger te zijn en dan, laat vrede voortkomen. Vrede kan niet worden gepropt in.

Jouw verantwoordelijkheid is om echt te zijn. Zijn wie je bent is vredig.

Jouw verlangen is voor vrede. Wees voornemers, wens en zoek naar vrede – deze geef Ik jou om  te verspreiden ongeacht jouw staat van bewustzijn. Vrede is een achtergrond, een referentiekader. Het is geen pakketje wat je koopt.

Vrede is een kampioen die eenvoudigweg verschijnt. Vrede kan worden verloren in de menigte, maar toch, vrede wanneer gezien, wordt het herkend. Ah, ja, de vrede die begrip overtreft. Terwijl vrede voor de hele wereld wordt verlangd, vrede kan toch worden verhandeld voor minder dan vrede. In minder dan vrede, ben je buiten adem. In minder dan vrede, is leven gespannen, hectisch en opgewonden. Je kan vrede niet binnen gaan door herrie, alleen door vrede.

Vrede kan geen kwestie zijn. Vrede kan niet worden geforceerd. Duimen omhoog voor vrede. Maak ruimte voor vrede. Nodig het uit. Koester vrede. Gedwongen vrede komt niet neer op vrede. Een einde aan oorlog laat niet altijd vrede zien.

Vrede is voorbij vrede en vrede arriveert op alle fronten.

Het is angst dat oorlog op stookt, ophitst.

Wapenstilstand is niet echt vrede. Een legale presentatie is niet noodzakelijk vrede. Vrede kan niet exact worden geregeld. Juich vrede toe. Vrede is afwezigheid van oorlog, maar vrede is groter dan de afwezigheid van oorlog. Vrede is de vrijheid om voor jezelf te beslissen. Er is geen plaats voor oorlog behalve als divertissement. Vrede is een natuurlijke staat en niet een bestuur of regering.

We kunnen naar vrede kijken als een huwelijk. Een huwelijk wordt uitgevoerd. Een huwelijk betekent niet noodzakelijk dat twee harten zijn getrouwd. Het betekent dat er een formele uitspraak is gedaan. Een contract van liefde wordt verzocht, toch vrede is groter dan een formulier.

En toch zijn er huwelijken die zich verheffen boven formulieren. Getrouwde harten verschijnen wel ten tonele. In plaats van onenigheid, ontstaat ascentie. Harten, één voor één, raken gevuld tot hun inhoud van hart. Vrede is geen simulatie. Vrede is geen trachten. Vrede is een aankomst, komt doorschijnend. Leven springt een stap omhoog. Liefde wordt waarheid in actie. Vrede wordt aangegaan. Vrede gaat het hart binnen en vrede wordt gezien en herkend waar het verblijft in het hart. Vrede is gerealiseerd. –Viva la Paix-  Viva de vrede!  Vrede komt tot zijn recht. Vrede is bezaaid als sterrenlicht in heel het Universum.

Vrede wordt Koning. Vrede erft de troon.

Sommige van Mijn kinderen zijn vreemden voor vrede. Ze hebben erover gehoord. Ze zoeken vrede als een lang verloren broer en toch herkennen ze hem niet als hij te voorschijn komt.

Vrede draagt geen kostuum. Laat ieder mens die jouw leven binnenkomt, jouw broer of zus wezen.

Zo eenvoudig is het. Vrede kan er zijn. Laat vrede jouw verlangen ernaar volgen. Vrede kan je opzwiepen. Je kan een vrede brenger en een vrede gever zijn. Jij kan de drempel van de vrede zijn. Je kan vrede de wereld in zwiepen. Zet een oproep voor vrede uit. Bazuin vrede uit. En merk vrede op.

Ja, merk vrede op. Zeg: “Dit is hoe vrede eruit ziet. Hmmm, dit is hoe vrede voelt. Vrede is het mijne”.

Wat een openbaring is vrede. Als een blinde man, voel jij de weg naar vrede en je bereikt het.
Je raakt vrede aan met jouw handen. Vrede doorloopt het Universum. Je hebt vrede gevestigd door het te herkennen. Vrede is jouw broer, vrede is jouw zus. Je geeft vrede uit in de wereld.

Jij bent de Aangever van Vrede. Jij houdt vrede in de palm van jouw hand. Je verklaart wat al waar is. In naam van vrede, jij bent vrede. Je geeft vrede een warm welkom. Hier is het nu. Vrede staat voor jou.

Vertaler: Anja