Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 30 juni 2016

De Raad: Tijd voor wat Klare Taal - 29 juni 2016 / Ron Head

De Raad:
Tijd voor wat Klare Taal 
29 juni 2016 / Ron Head

Zoals altijd, zijn we ons ervan bewust dat veel van waar we over spreken niet nieuw is voor velen van jullie. Dat kan het echter wel zijn voor anderen, en wij vragen of jullie ons toe willen staan om een paar dingen te benadrukken.

Wij willen de gewelddadige daden die sommige op jullie wereld plegen in de naam van hun goden bespreken. En we zouden hier onder meer ook de gewelddadige spraak en gewelddadige gedachten, willen betrekken. Terwijl wij het daar over hebben, laten we ook hebben over de drang om de handelingen en gedachten te controleren van anderen die er niet voor kiezen om te leven zoals men wil dat ze doen.

Kun je je voorstellen dat zij handelen uit angst en immense onzekerheid? Om uit te leggen wat we bedoelen, laat ons een aantal van de soort onbewuste gedachten delen die in gaan op dit soort reacties van het leven. Veel van deze zielen worden fundamentalisten  van een of andere soort genoemd. En wat ze hebben gedaan is het, zonder twijfel, accepteren van de gedachte en de leer van een ander of anderen. Ze hebben niet, en zullen deze overtuigingen niet onderzoeken of overwegen op een manier dat dingen ook maar iets anders zouden kunnen zijn dan wat ze hebben aanvaard.

Ze zien alles - zoals ze hebben geleerd, en wij benadrukken dit - als of / of. Of het is goed of het is verkeerd. Wat betekent "Of ik gelijk heb, of ik heb het mis.'' Of ik heb gelijk of hij heeft gelijk.'' Als hij gelijk heeft dan heb ik het verkeerd." "Ik kan niet verkeerd hebben! Ik moet het niet verkeerd hebben! "

Dit is vanuit angst denken. Deze manier van denken leidt tot defensief denken en handelen. Het is zorgvuldig geleerd. "Verdedig het geloof!" En natuurlijk, moet men dat, omdat men gelijk moet hebben. Het is een kwestie van overleven. En de angst is ook goed, omdat men God moet vrezen. Angst hebben voor een alles liefhebbende God is een ander groot onderwerp op zich. Het volstaat te zeggen dat het een krachtig controlemechanisme is.

Een ander punt is, dat zodra iemand in de greep is van een dergelijk systeem van denken, dat dan het controlemechanisme van angst kan worden gebruikt om iemand veel dingen te laten doen, die men anders wellicht nooit zou doen, en om te geloven dat men het juiste en goede ding doet. Dat is gemakkelijk voor ons om te zien, maar bijna onmogelijk voor degenen die in de greep zitten van deze manier van denken.

Dit alles is alleen maar om ons te leiden naar het punt van de discussie.

We hebben vele malen, zelfs recent, jullie verteld dat je alles zou moeten vergeven, dat je het goddelijke wezen zou moeten zien als gescheiden van zijn of haar daden. En we hopen dat al het bovenstaande jullie zal helpen om dat te doen.

Mensen handelen, bijna altijd, in wat zij geloven dat de beste manier is die beschikbaar is voor hen op dat moment. Als ze bang zijn of in woede (een product van angst en hulpeloosheid), kunnen ze even goed de noodzakelijke dingen zien als goed of corrigeren die ze anders nooit zouden overwegen.

Dus als we u vertellen dat het één ding om een actie te veroordelen en iets heel anders om de acteur te veroordelen, is het makkelijker om het nu te begrijpen? Merk op dat we nooit hebben gevraagd dat iedereen acties die een ander schaden door de vingers moet zien, laat staan grote aantallen van anderen. We vragen alleen of jullie degene die deze dingen doet als het slachtoffer willen zien, als je wilt, van ongelofelijke angst en onbegrip.

Ook waar is dat zulke personen er geen idee van hebben wie ze zijn. Ze hebben geen echte begrip van de Eenheid. Ze hebben dus geen idee van de goddelijkheid van de mensen waar tegen ze optreden. In feite, hebben velen de demonisering van hun slachtoffers toegestaan. Anders zouden ze nooit de daad plegen. Ze hebben, zie je, al hun persoonlijke kracht buiten de controle geplaatst. Op zoek naar macht, zijn ze machteloos geworden.

Dus, wat doe je dan? En alsjeblieft realiseer je dat we spreken door vele, voor velen. Deze boodschap, in de een of andere vorm bereikt miljoenen van jullie tot in elke hoek van uw wereld. Wat jullie doen is om jullie eigen gewaarzijn te verhogen, jullie frequentie, jullie bewustzijn naar het hoogste niveau van moment tot moment, van dag tot dag, van gedachte tot gedachte. Weet dit. Je bent een deel van de eenheid van de mensheid. En als je jezelf verheft, verhef je alles. Het is allemaal een veld van energie, en daarom kan er geen ander weg zijn.

Dit is een tamelijk lang bericht geweest. Als je zo ver bent gekomen, weten wij dat je het begrijpt.

Zegeningen en liefde voor een ieder van jullie. Weet dat de gevoelens die jullie hebben van onze aanwezigheid om jullie heen inderdaad echt zijn.

Goede dag.

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: http://ronahead.com/

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl