Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 26 juni 2016

Dagtekst van Zondag 26 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 26 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De liefde - het collectieve werk van een menigte onderling verbonden zielen

"Meester Peter Deunov zei: ‘Als je het idee van de liefde in je voedt in haar meest sublieme vorm, zul je hulp krijgen van duizenden en duizenden liefhebbende zielen, want de liefde veronderstelt een collectief werk van een menigte zielen, onderling verbonden door deze idee van de liefde. De goddelijke liefde is de grootste kracht die bestaat. Twijfel nooit aan deze waarheid, zodat de zielen die in haar naam werken, altijd bij jou blijven.’ 

Deze woorden zijn het waard om erover te mediteren, erop te kauwen, ze te verteren, want ze openen buitengewone horizonten voor ons. Wanneer we deze goddelijke opvatting van de liefde zullen hebben bereikt, zullen we van boven duizenden zielen aantrekken die ons zullen komen helpen en ondersteunen. De menselijke taal is ontoereikend om de vreugde uit te drukken van hen die een dergelijke liefde op bezoek hebben gekregen. Voor hen is het voldoende in het voorbijgaan het gezicht van een man of van een vrouw op te merken om zich geheel vervuld te voelen. "