Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 12 juni 2016

Dagtekst van Zondag 12 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 12 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het levenswater - de liefde

"Hoeveel landerijen zijn er niet in woestijnen veranderd als gevolg van een gebrek aan water! Maar ook hoeveel woestijnen waar men water heeft heengebracht, zijn er niet herschapen in vruchtbare landerijen! Water, dat is het leven dat stroomt. Wie een vruchtbaar land wil worden, moet in zich altijd het levenswater laten stromen. En je hoeft je geen zorgen te maken over wat voor bomen er zullen groeien, bloeien en vrucht dragen, noch welke vogels er in die bomen zullen komen zingen.

Iemand zal zeggen: ‘Maar ik wil op voorhand de plaats kennen van die boom of die vogel, en op welke tak hij zal gaan zingen.' O heremijntijd! Als hij wacht tot hij al deze details weet alvorens te besluiten het water te laten stromen, zullen er eeuwen voorbijgaan en zal er geen grasspriet groeien, geen vogel zingen. Dus laat het water maar stromen, dan zul je zien hoe alles zijn plaats vindt, hoe alles zingt, alles bloeit. Het water laten stromen, dat betekent nooit ophouden met lief te hebben. Wat je ook overkomt, sluit nooit je hart, want dan laat je toe dat de woestijn zich in je vestigt. De anderen hebben misschien je liefde niet nodig, maar jij hebt het nodig lief te hebben."