Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 18 juni 2016

Dagtekst van Zaterdag 18 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 18 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het doopsel - heel zijn leven werken om de effecten ervan te versterken

"De Kerk leert dat het doopsel een zuivering door het water is, die bedoeld is om de mens te zuiveren van de erfzonde en hem op te nemen in de gemeenschap van de christenen. En uiteraard is er niets tegen het sacrament van het doopsel in te brengen, op voorwaarde dat je er echt de zin van begrijpt. Een kind of een volwassene dopen, maakt van hem een christen, dat spreekt voor zich. Maar wie het christelijk doopsel niet heeft ontvangen, is nochtans geen verloren ziel die in het duister dwaalt. En wie het doopsel wel heeft ontvangen, moet niet denken dat dit voldoende is om zijn heil te bewerkstelligen: het is aan hem om er nadien heel zijn leven aan te werken om de effecten van het doopsel te bewaren en te versterken.

Een kind word gedoopt, men wast de erfzonde weg – laten we dat aannemen – en dat is goed, maar het moet zich zijn hele verdere leven inspannen om dat, wat de priester in hem heeft gelegd op het moment van het doopsel, te behouden en te verrijken. Als het kind, eenmaal volwassen, er niet iedere dag bewust, met heel zijn hart en heel zijn ziel, aan werkt om zich te zuiveren, zal het doopsel voor hem niet veel zin meer hebben. Hijzelf is het die elke dag een bijdrage moet leveren aan zijn heil."