Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 29 juni 2016

Dagtekst van Woensdag 29 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 29 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De innerlijke aanwezigheid van de wezens die we liefhebben is belangrijker dan hun fysieke aanwezigheid –

"Mannen en vrouwen die van elkaar houden, voelen de behoefte elkaar te ontmoeten, dichter bij elkaar te zijn, samen te leven, en dat is natuurlijk. Maar als er een waarachtige innerlijke dimensie aan hun relatie ontbreekt, kan men het einde van hun liefde al voorspellen.

Wanneer je je vervuld voelt van de subtiele aanwezigheid van een dierbare, merk je dat je niet noodzakelijk behoefte hebt aan diens fysieke aanwezigheid om je dicht bij hem of haar te voelen. Als je sterk de behoefte aan een fysieke aanwezigheid ervaart, komt dat omdat je bezig bent je innerlijke wereld te verlaten, en dan loop je gevaar veel leed tegemoet te gaan. Want wie zal zeggen of dit wezen dat je lief hebt, je niet op zekere dag door uiterlijke omstandigheden ontnomen wordt?… Wanneer je echter vervuld wordt door een innerlijke aanwezigheid, hebben de uiterlijke omstandigheden minder greep op je. Dit is een maatstaf: als je bij het denken aan hen van wie je houdt, evenveel vreugde voelt als wanneer je hen ziet, ben je vrij en deze vreugde verlaat je niet meer."