Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 15 juni 2016

Dagtekst van Woensdag 15 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 15 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Angst - zich oefenen om deze te overwinnen

"Het is natuurlijk om bang te zijn. Maar dit instinct dat zo noodzakelijk is voor de menselijke soort om te overleven, kan volkomen irrationele vormen aannemen en zelfs zozeer dat het, in plaats van hen te redden, de oorzaak is geweest van de ondergang van vele mannen en vrouwen. Daarom moeten we niet afwachten tot we grote gevaren het hoofd moet bieden om ons te oefenen in het overwinnen van de angst. 

Elke dag heb je van die gelegenheden waarbij je plotseling wordt geconfronteerd met feiten en situaties die je angst kunnen inboezemen. Een persoon bijvoorbeeld dreigt je te beroven van iets waaraan je gehecht bent, of zich te verzetten tegen een van je goede plannen… In plaats van je te laten verstoren en agressief te reageren door weg te gaan of met de deur te slaan, hou je mond en blijf rustig, want als je impulsief reageert, zal dit de situatie alleen maar verergeren. Wie weet of dit niet alleen maar loze bedreigingen zijn? En zelfs als ze echt zijn, kun je ze beter het hoofd bieden als je je koelbloedigheid weet te bewaren.

Probeer eens je alle gevallen voor de geest te halen waarin je, uit angst voor wat je als een gevaar beschouwde, impulsief hebt gereageerd, en waar je nadien spijt van had. "