Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 1 juni 2016

Dagtekst van Woensdag 1 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 1 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het begin - erop letten om dan juist te handelen
Dagtekst van woensdag 1 juni 2016.

"Het belang van het begin… Hoe maak je een eerste gebaar of zet je een eerste stap, in welke gemoedsgesteldheid, met welke bedoeling? Van dit begin hangen de resultaten af die je in de loop van heel je leven boekt, successen of integendeel mislukkingen.

Je bent verrast: hoe kan een klein detail een hele keten van gebeurtenissen bepalen? Observeer jezelf maar. Als je opgewonden bent en op weg gaat, maak je van binnen chaotische krachten los. En als je in deze toestand met werken begint of iemand een bezoek brengt, raak je naarmate je dichter bij je bestemming komt nog meer opgewonden: je maakt onhandige gebaren, je doet onbedachtzame uitspraken, en daarna valt er heel wat schade te herstellen, als herstel tenminste nog mogelijk is! Zorg er daarom voor de eerste stap te zetten in een geesteshouding van vrede en harmonie; hoe meer vooruitgang je boekt, hoe meer je voelt dat je de juiste houding vindt en de gepaste woorden spreekt. Dus wat je ook onderneemt, let er altijd op goed te beginnen."