Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 27 juni 2016

Dagtekst van Maandag 27 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 27 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Sleutels en sloten - wijsheid, liefde, waarheid: drie sleutels die het verstand, het hart en de wil openen

"Automatisch, onwillekeurig, steek je elke dag sleutels in sloten zonder te zien dat je zo, symbolisch, het werk herhaalt van de geest (de sleutel) in de materie (het slot). Bestudeer dus eens wat een sleutel en een slot zijn, en je zult sleutels vinden om sloten te openen, waaraan je nog nooit had gedacht. Ja, de oren, de mond, de neus, de ogen zijn sloten; en zelfs de hersenen zijn een slot. Als je dat beseft, zul je in het bezit zijn van sleutels die de deuren openen van de natuur, en ook deuren in jezelf.

En wat zijn het verstand, het hart en de wil? Deuren waar onze gedachten, gevoelens en energieën doorgaan. En de sleutels om deze deuren te openen zijn de wijsheid, de liefde en de waarheid. De wijsheid opent het verstand, de liefde opent het hart en de waarheid opent de wil. Telkens als je een probleem hebt, probeer dan deze sleutels. Lukt het je niet met de eerste? Probeer dan de tweede. Opent de tweede evenmin? Probeer de derde. Als je weet hoe je te werk moet gaan, is het onmogelijk dat niet één van deze drie sleutels uiteindelijk je probleem oplost."