Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 28 juni 2016

Dagtekst van Dinsdag 28 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 28 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De tijd - in het spirituele leven dien je er nooit acht op te slaan

"Tijd is voor de mensen van overdreven groot belang geworden. Luister eens naar wat zij zeggen, dan zul je steeds dezelfde zinnen horen terugkomen: ‘Ik heb geen tijd... Hoeveel tijd gaat me dat kosten? .. Ik wil tijd winnen ...’ Welnu, in het spirituele leven hoef je je niet om de tijd te bekommeren. Wanneer je voor jezelf een termijn stelt voor het overwinnen van een bepaald gebrek, voor het verkrijgen van een bepaald psychisch vermogen of een innerlijke openbaring, zul je slechts verkrampen en zal je ontwikkeling niet harmonieus verlopen. 

Je moet werken aan je vervolmaking zonder ooit een bepaalde termijn te stellen. Je hebt immers de eeuwigheid voor je en op een dag zul je noodzakelijkerwijze die volmaaktheid waarnaar je streeft, bereiken. Sta alleen stil bij de schoonheid van het werk dat je bent begonnen en zeg: ‘Aangezien het zo mooi is, houd ik mij niet bezig met de vraag of het eeuwen of millennia zal kosten om het doel te bereiken: ik werk, dat is alles.’ "