Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 14 juni 2016

Dagtekst van Dinsdag 14 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 14 Juni 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De waarachtige religie - God in jezelf vinden en je met Hem vereenzelvigen

"Welke is de enige ware God? Welke religie is superieur aan alle andere? Je hoeft je dit soort vragen niet meer te stellen, noch te wachten tot een religie je van buitenaf de een of andere God voorstelt om te aanbidden. God moet je in jezelf zoeken en vinden. Zolang je God buiten jezelf zoekt, zal er altijd tussen Hem en jou een afstand, een scheiding bestaan, en zul je hem niet vinden.

En nog erger is, dat je door God buiten jezelf te zoeken, jezelf afscheidt van je echte Zelf. Daarom lukt het je niet jezelf terug te vinden en ga je door allerlei tegenstrijdige gemoedstoestanden; het ene moment voel je je vredig, en lijkt de zin van het leven klaar en duidelijk voor je, en vervolgens ben je plotseling angstig, van streek, en wordt alles duister.

Zolang de mens de Godheid niet in zichzelf zoekt, zolang hij er niet aan werkt om zich met haar te vereenzelvigen, tast hij in het duister, voelt hij zich heen en weer getrokken en besluiteloos."