Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 juni 2016

Bashar: De Geheimen van de Toeschouwer. / Darryll Anka / Geplaatst: 19 juni 2016

Bashar:
De Geheimen van de Toeschouwer.
Darryll Anka
Geplaatst:  19 juni 2016
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

V:  Ik wil graag de Grote Het, de Toeschouwer, kennen en hem bedanken en mijn liefde sturen – ik meen het, ik bedank hem. Ik bedoel dat ik zijn energie om mij heen heb gevoeld die doorkwam op een esthetische golflengte, een zeer esthetische, liefhebbende, zeer krachtige, verweldigende………compassievolle….

B:  Overweldigend?

V:  Ja! Overweldigend – een goddelijke niveau voor mij.

B:  Het is op veel manieren de essentie van onvoorwaardelijke compassie om te functioneren als de Overziel van de vereniging….

V: Ja, heel begrijpelijk…..

B:  … voor alleen maar die graad van TOESTAAN zodat zo vele beschavingen en wezens interacteren op wat jullie een makkelijke, extatische en energetische manier zouden noemen.

V:  Wel, Ik voel de versnelling echt.

B:  Mooi.

V:  En ik herken gewoon elk moment de synchroniciteit. 

V:  Dank jou.

V2:  Mijn andere vraag… tijdens de laatste sessie hadden wij het over de Toeschouwer…..

B:  Ja.

V:  … en ik had gewoon een gedachte, deze gedachte dat de Toeschouwer……God was!

B:  Op bepaalde manieren zijn alle dingen God, zoals jullie dit in jullie taal zeggen.

V:  Ja.

B:  Maar omdat dingen zichzelf scheppen zou je kunnen zeggen dat het een gezicht was, een weerspiegeling van wat je het oneindige zou kunnen noemen. Tegelijkertijd kan het preciezer worden beschreven als energie binnen creatie, als de Overziel van de Associatie van Werelden waartoe onze beschaving behoort.

V:  Juist.

B:  Begrijp jij dit concept? De Overziel van alle beschavingen waaruit onze Associatie en verbindingen tot wat jullie een Federatie zouden kunnen noemen, is gevormd.
V:  Juist.

B:  Klinkt dit logisch voor jou?

V:  Jawel.

B:  Helpt het jou?

V:  Jawel, dank je wel.

B: Goed, dan willen wij nu graag doorgaan met een ander idee dat echt meer in lijn is met het idee van een nieuwe omloopbaan, een nieuw jaar, een nieuw begrip en een nieuwe manier om door te gaan met jullie levens. Een meer, laten wij zeggen, in jullie taal, helder en vrij idee om te gaan ontwikkelen. Dit is belangrijk door zijn timing en dat wij dit herkennen op de eerste dag van jullie nieuwjaar; het kanaal zelf had een discussie over dit onderwerp met iemand  van jullie bijeenkomst.

Wij denken dat het belangrijk genoeg is om het nu te delen en uit te breiden want  het is iets dat jullie allemaal moeten begrijpen en dus halen wij uit de conversatie die plaats vond de synchroniciteit dat dit inderdaad het eerste en belangrijkste is dat wij tegen jullie kunnen zeggen op deze dag in jullie tijd en het is dit:

Velen van jullie zijn na een behoorlijk tijdje onderzoek te hebben gedaan over wat jullie typische “Nieuwe-tijd-informatie” ook zijn gestuit op het proces van vele dingen die lange tijd verborgen zijn geweest – wat jullie “geheimen” noemen. En, wat vaak in veel van jullie hoofden hand in hand gaat met het idee om deze geheimen, samenzweringen, te bewaren.

Nu, wij zeggen niet dat mensen op jullie planeet geen pogingen doen om dingen te verbergen – dat zeggen wij niet. Jullie hebben je samenleving geschapen om te zijn zoals hij is. Jullie hebben jezelf in hokjes ingedeeld om geheimen voor jezelf te bewaren, op een bepaalde manier. Dus is het geen verrassing dat het idee van hoe jullie jezelf binnenin behandelen aan de buitenkant zou moeten weerspiegelen in de structuur van jullie samenleving en jullie dus organisaties scheppen die in hokjes zijn verdeeld en dus de mogelijkheid hebben om geheimen te hebben, informatie geheim te houden of op zijn minst informatie achter te houden voor andere leden die zij om de een of andere reden niet zouden moeten hebben.

Maar nu willen wij echt iets belichten voor degenen die het snappen: Het uiteindelijke idee achter al deze concepten van geheimen, achter de notie van waarom wat bestaat is te begrijpen dat er maar een uiteindelijk geheim is.

Zijn jullie er klaar voor om te weten wat dit is?

Toehoorders: Ja

B:  Weten jullie dit zeker?

T:  Ja, ja. Zeker.

B:  Ik ben niet overtuigd.

T:  Ja! Absoluut!

B:  Oh goed. Goed. Het ultieme geheim is dat er geen geheimen zijn. Probeer dit in al zijn diepgang eens te begrijpen. “Er Zijn Geen Geheimen” en ik bedoel dit letterlijk. Er zijn geen geheimen.

Nogmaals, wij begrijpen dat individuen pogingen kunnen doen om van tijd tot tijd informatie te verbergen om een veelvoud aan positieve en negatieve redenen, afhankelijk van omstandigheden en situaties. Wij zeggen niet dat jullie op deze manier iets voor jezelf kunnen houden; toch, als wij zeggen dat er geen geheimen zijn is dit om jullie eraan te herinneren dat ieder van jullie de mogelijkheid heeft om elk stukje informatie te hebben en dat in die zin niets geheim kan worden gehouden als jullie de wens hebben om het te weten.

Uiteindelijk zijn er geen geheimen in die zin dat alles benaderbaar is voor jullie allemaal. Niets wordt van jullie weggehouden bij het scheppen, niets.

Maar het idee – en hier gaat het heel interessant worden in jullie maatschappij – het idee op zichzelf, let nu op, het idee op zichzelf dat er geheimen zijn is de eerste stap naar het idee van controle. Begrijpen jullie dit?

Jullie je steeds laten afvragen wat de geheimen zijn, is de weg naar het feitelijk in stand houden van het idee van controle of de dominantie van degenen die jullie meer dan iets anders willen laten geloven dat er zoiets als een geheim is dat jullie niet kennen. Het maakt zelfs niet uit of er informatie achter zit. Het idee op zichzelf dat er zoiets als een geheim kan zijn dat jullie nooit kennen is alles wat ervoor nodig is om jullie in kringetjes te laten rennen.

Let dus op; het idee is nogmaals – niet dat er geen individuen zijn geweest die op bepaalde manieren meededen aan wat je eufemistisch hier en daar een samenzwering zou kunnen noemen of probeerden om hier en daar iets te verbergen – het idee op zichzelf dat je verstrikt raakt door het feit dat er een geheim is dat je moet breken, dat er geheim is dat je moet verklappen, is een deel van de manipulatie.

Als individuen op jullie planeet denken dat zij raken op het punt waarop zij het geheim gaan verklappen, denken zij, in die zin, dat zij de manipulatie verbreken en door het geloof dat er een geheim is, versterken zij het concept van gemanipuleerd worden.

Alles wat jullie in alle omstandigheden hoeven te begrijpen, vanaf het begin, dat er geen geheimen zijn. Elk stukje informatie dat bestaat is beschikbaar voor elk en iedereen van jullie, als jullie dit willen. Als jullie het willen. En dat is de sleutel, omdat jullie vaak zullen vinden omdat jullie het feitelijk niet willen omdat jullie van het spelletje houden.

En jullie angst in jezelf zouden kunnen scheppen om uit te zoeken wat het is waar jullie bang voor zijn om het uit te vinden. Om een of andere reden hebben jullie een definitie of een geloof over wat dit zal betekenen – het zal leiden naar dit, het zal leiden naar dat en op zoveel manieren dat jullie feitelijk het spelletje blijven herhalen omdat jullie het niet werkelijk willen weten.


Maar ik zeg jullie dit: ALLES wat jullie echt, echt, echt willen weten is beschikbaar voor jullie. Er zijn geen geheimen. Helemaal niet. Neem dit goed in je op.

Nu, nogmaals, herinneren wij jullie hier niet aan omdat het ene noodzakelijkerwijs beter werkt dan het andere terwijl alle dingen gelijk zijn – en dat zijn zij ook.

Wij herinneren jullie er weer aan om voordeel te pakken van wat jullie al beschikbaar hebben in jullie samenleving. Laat jezelf begrijpen dat dit wij jullie in deze tijd nogmaals aanbevelen – suggereren aan ieder van jullie omdat jullie het al hebben geschapen en dat het al beschikbaar is voor jullie en gebruik kunnen maken van literatuur die al bestaat en die jullie kan helpen.

Maar het is heel duidelijk, en wij suggereren dit alweer; neem bijvoorbeeld  de schepping van de literatuur van het individu dat jullie kennen onder de naam Walsch, het boek dat jullie “Gesprekken met God” noemen. Het is duidelijk en het is direct. Als jullie het willen lezen totdat jullie het weten zullen jullie nooit, nooit meer tegen iemand hoeven te spreken dan alleen jezelf om alles te weten. Ik stel voor dat jullie dit leren. Ik stel voor dat jullie dit leven. En dat is alles wat ervoor nodig is.

Bashar