Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 11 juni 2016

ASCENSIENIEUWS Update / 9 Juni 2016 /door Fran Tielemans

ASCENSIENIEUWS Update
9 Juni 2016 /door Fran Tielemans

Het onweerachtige karakter van de voorbije weken geeft aan dat er ook op energetisch level veel aan de hand is. Emoties lopen hoog op, en dat kan heel vitaliserend en healend zijn, maar ook de disharmonische kant – waar we onszelf nog niet als heel kunnen zien - kan diep gevoeld worden. De overvloed aan water in vele gebieden (ook in Australië waren er overstromingen) toont niet alleen dat het opwarmingseffect van de Aarde zichtbaar is, maar ook dat het water-element danig herschikt wordt. Dit gebeurt niet alleen op Aarde, maar ook in ons energielichaam en in ons fysieke lichaam.

Duidelijk merkbaar is dat er restanten van zeer oude trauma’s naar boven komen, om opgelost of losgelaten te worden, en dit kan vaak door onbenullige kleinigheden getriggerd worden. Wat er ook nog in ons emotioneel lichaam aanwezig is aan disharmonische ladingen: we hebben het afgelopen tijd gezien, erkend en we zijn ermee aan de slag gegaan. 

We kunnen in dergelijke gevallen ons neerleggen bij oude pijn en gekwetstheden, en het daarbij laten, en zo blijven hangen in de cyclus van samsara, of we kunnen dit als een kans zien om onszelf te bevrijden van oude stukken om zo plaats te scheppen voor nieuwe beleving, nieuwe kansen, nieuwe openingen en vooral veel meer vreugde, liefde, vrede en overvloed dan tevoren. Maar het vraagt inderdaad wel even een inspanning om boven de oude lagen uit te stijgen, ons ervan los te maken in plaats van ons er nog eens in te gaan wentelen. Het bewust bouwen aan nieuwe overtuigingen, denkstructuren en handelen vraagt veel kracht, engagement en doorzetting, maar het loont ongelofelijk.

Het Grote Kruis dat vorig weekend weer actief werd bij de Nieuwe Maan, heeft bij ieder van ons iets wakker gemaakt dat meer mag gaan leven. Het heeft de vinger op de pols gelegd en ons getoond wat/wie in de komende nieuwe fase écht belangrijk is voor ons, en ook hoe we daar op een vrijere en liefdevollere manier mee om kunnen gaan. Vele mensen ontdekken deze weken een kracht in zich waarvan ze niet wisten dat ze die hadden, en die maakt dat er grote veranderingen stilaan vorm aan het krijgen zijn, zij het stap voor stap. Er hangt dan ook een gevoel van blije bevrijding en vernieuwing in de lucht, ook al zijn we geaard en realistisch genoeg om te weten dat alle grote veranderingen veel tijd en vooral op tijd en stond ook moeite en concrete daden vragen.

We zien steeds beter de rode draad in ons leven en de grote lijnen die zich aan het zetten zijn, zeker wanneer we de nodige tijd vrijmaken voor stilte en reflectie, maar ook wanneer we heel actief in ons aardingsproces staan.

Heel mooi ook is dat steeds meer verbindingen opduiken of verdiepen met wie duidelijk gevoeld wordt dat er niets meer hoeft ‘afgewerkt’ te worden. Er stroomt alleen liefde, waardering, steun, informatie, vreugde heen en weer, en dat is iets dat we op heel diep level kunnen voelen en dat enorm goed doet. De meesten onder ons hebben zeer lang rondgelopen met een gevoel van onveiligheid, dat anderen – hoe we ook met open hart op hen toestapten – toch telkens weer een verborgen agenda bleken te hebben, een gevoel van zich te moeten verbergen omdat ze niet begrepen werden, een gevoel van niet gezien te zijn en niet erkend in hun grootste kwaliteiten. Deze tijd is nu stilaan voorbij, en we komen figuurlijk heel langzaam aan allemaal tevoorschijn uit onze schuilplaatsen. We richten ons eindelijk op, zien onze eigen ware grootte, en verenigen ons vanuit dat zelfrespect, die zelfwaardering en die zelfliefde, en weven zo een zeer sterk en onverbrekelijk weefsel – door de tijden heen. Nieuwe groepen en structuren zetten zich stilaan neer. Dat maakt alle lastige overgangsperikelen de moeite waard.

Keep the Faith
  
Fran