Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 29 mei 2016

Uit de golf / April 2016 - Steve Rother 28 mei 2016

Uit de golf
 April 2016 - Steve Rother
28 mei 2016

Stap uit Reactie

Gegroet dierbaren,
Ik ben de bewaker van tijd en ik ben hier, bij jullie, op deze tijdlijn, om een aantal inzichten te delen over wat er gaat komen, waar jullie zijn, en de schoonheid van wat wij aan deze kant van de sluier zien. Jullie zitten in een ongewone situatie. Jullie evolueren sneller dan jullie ooit voor mogelijk gehouden hadden. Oh ja we begrijpen dat. Jullie kijken naar jullie nieuws en denken dat alles stap voor stap terug gaat in plaats van vooruit gaat. Maar in feite is het een snellere vooruitgang van de mensheid die ervoor zorgt dat het in werkelijkheid even een stap terug is. En dat is alles wat het is, een tijdelijke terugslag. Als je kijkt naar de afgelopen jaren, terugkijkt op je eigen persoonlijke leven, zul je zien dat je door zaken heen geëvolueerd bent. In werkelijkheid zijn er vele gebieden die beginnen te veranderen. Dit is geweldig, want nu beginnen jullie gebeurtenissen vanuit een totaal ander perspectief te zien.

De voorwaartse beweging, die zo snel is gegaan de afgelopen jaren, heeft er ook voor gezorgd dat wij enige terugslag ervaren, het is een eenvoudig balanceren van golflengtes. Het is heel normaal voor mensen om collectief drie stappen voorwaarts en dan twee stappen terug te gaan en wij vertellen jullie dat het nu lijkt alsof je vijf stappen voorwaarts en een stap terug gaat, dus wees alsjeblieft niet ontmoedigd door wat je voor je ziet. Er zijn sommige dingen die je kunt doen om dit nieuwe licht te verankeren en om te helpen om de collectieve vibratie van de mensheid om hen te helpen om een nieuw niveau van bewustzijn te bereiken. Het niveau zal een niveau hoger zijn dan ooit tevoren, en dat zal je voorbereiden op de even verdere evolutie van de mensheid. Jullie dragen een derde maal meer licht in je dan je deed voor 12 december 2012

Liefde versus angst.
Het betekent dat zelfs de cellen in je lichaam een grote aanpassing hebben moeten doen om dit licht zelfs maar even vast te kunnen houden. Vasthouden, zodat jij kunt begrijpen waarom het fysieke lichaam soms aanvoelt alsof het leeg en overbelast is, want het beweegt zich voort op de snelheid van liefde. Dierbaren er gebeuren hele mooie dingen op deze aarde. Als eerste wordt er een nieuwe raster/rooster gevormd en we zijn er erg trots op dat, zelfs nu het minder dan 100 mensen zijn, het erg goed verspreid is over verschillende delen van deze aarde en dat je zal helpen om de golflengtes te helpen balanceren, en, al zou dat het enige zijn, het zal helpen de mensheid terug te brengen naar een meer evolutionaire periode die niet zo uitdagend is als de huidige. Ondertussen zijn er verschillende zaken die zich in dit gebied  bewegen. Aan de ene kant de hoop dat we vooruitgang met liefde bewerkstelligen terwijl de andere kant vooruit gaat in iets anders. Wij gaan je niet vertellen of een van deze twee kanten goed of slecht is, dat is voor ieder individu, in ieder mens, om zelf te beslissen. 

Echter we kunnen jullie wel vertellen dat er erg duidelijke tegenstellingen zijn. De tegenstelling van liefde is niet haat, het is angst. Het tegenovergestelde van liefde is niet haat, het is angst. Wanneer jullie dat begrijpen kun je een kant kiezen, begrijp alsjeblieft dierbaren, het is geen strijd jullie hebben vaak tegen het donker gestreden. Ja, we moeten vechten tegen het donker, een oorlog tussen licht en donker. Herinner je dat je donker met licht kunt bestrijden en dan zul je allemaal in het grijs belanden. Dierbaren het is er nooit een strijd tegen donker, dat is niet hetgeen waar je bang voor hoeft te zijn. Wanneer je bang bent voor een gevecht, kijk dan naar de oorzaak van de angst dat ervoor zorgt dat je er aan denkt of je er aan verdiend omdat iemand anders er iets over zegt. Nu het gaat hier over integratie meer over integratie dan om het af te sluiten en een kant te kiezen. Dat is een grote evolutie van de mensheid die jullie nog niet goed geleerd hebben te integreren en dat is wat wij met jullie willen delen vandaag.

30 dagen van vergeving.
Jullie zijn allen een. Het is soms moeilijk om dat uit te spreken als jullie van die openbare verkiezingen hebben waar iedereen naar elkaar wijst om te zeggen dat alle moeilijkheden door een ander veroorzaakt zijn in plaats van met elkaar te gaan praten wat zij zouden doen als ze gekozen worden. Erg uitdagend om precies te zijn. Het wordt ook op een meer persoonlijke manier ervaren door veel mensen omdat ze zich verloren voelen. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je werk en energie niet opbrengen wat je ervan  hoopt of wilde. En daar kunnen we jou mee helpen vandaag. Want er zij er zijn een aantal eenvoudige technieken die wonderen doen voor je energieniveau. En we vertellen je ook dat je de komende 30 dagen een gouden kans hebt om dit te gebruiken en, zelfs de krachten van het universum staan achter jou. Het heet VERGEVING en het is niet eenvoudig. Wat zou jij nodig hebben om de mensen te kunnen vergeven die de bom in Brussel hebben laten afgaan? Wat zou het vergen om in de schoenen te staan van deze bomterroristen? Wat zou jij nodig hebben als jij jezelf plotseling in zo’n situatie zou bevinden, plotseling iets zou moeten doen zelfs als dat diep van binnen heel fout aanvoelt? Dat is wat nodig zal zijn om dit op te lossen.

Het spel van licht en donker
Dit is de tijd dat jullie in het veld van harmonie zijn gestapt dierbaren. Er is waarschijnlijk meer harmonie op deze planeet dan er ooit geweest is. Hoe kun jij in harmonie komen met diegenen die jou kwaad willen doen, kwaad wensen, iedere kans die ze krijgen? Dat is wat alles veranderd. Wanneer het licht het donker achterna jaagt of wanneer het lijkt dat het donker het licht verjaagt, wie wint er dan werkelijk? O dierbaren er is nooit een echt meningsverschil. Iedere keer dat het licht op het donker schijnt, neemt het licht het over en daarom vertellen we jou dat het in werkelijkheid geen tegengestelden van elkaar zijn. Het is alleen zo dat de mensheid zo lang in dualiteit geleefd heeft dat wij deze overtuigingen zij gaan doorgeven in de wereld. Her-inner je dierbare, deze overtuigingen horen hier niet. Dit soort reacties zijn ook brandstof voor extremistische groeperingen die graag angst in ieder hart planten. Wat zij natuurlijk niet weten is dat niemand lang beheerst kan worden door angst. O ja, het kan een diepgaand effect op je hebben, maar alleen maar voor korte tijd omdat jij een zelfbalancerend systeem bent. Daarom draag je ook zoveel licht en als dat in balans gebracht zou worden zou je ook in staat zijn om uit die golf te komen. Je zult dan een groots leven leidden en de hele mensheid zal samen bouwen in plaats van met elkaar vechten (zoals jullie nu al jaren doen).

Compassie
Hoe ziet dat eruit? Het begint met compassie en dat kan soms moeilijk zijn. Alleen als je bereid bent van of over een mens te leren kun je zijn gevoelens begrijpen, hun overtuigingensysteem en wat hen motiveert en leidt. Kijk eens. Doe wat onderzoek en probeer uit te vinden wat jij nodig hebt om je eigen boosheid los te laten.  Wil je iets terug krijgen, een onrecht recht zetten? Absoluut niet. Want nu kun je weer terugkeren naar het licht om het  donker na te jagen, om vanuit de evolutie weer terug te stappen in het veld van dualiteit. En dat terwijl je in een veld van trialiteit bent. Daar waar de schaduw, het donker het licht niet gevangen kan houden, en dat kon het al nooit. IS er ooit een voorbeeld waar het donker het licht overwon? Nee, dierbaren, zelf in de wetenschap is dat niet mogelijk gebleken. Het enige dat we vragen is om wat meer licht te dragen, niet alleen in je reactie op gebeurtenissen maar ook met vergeving.

Mensheid evolueert als Een.
En wat als je zegt “ Oké, we hebben al deze mensen vergeven, we hebben ze liefde gestuurd voor hun misleiding, op zijn minst voor onze beleving van hun misleiding. We hebben ze liefde gestuurd als deel van de mensheid want ook zij zijn deel van deze evolutie.”  Zoals we jullie al vaak verteld hebben telt de mensheid een grote bandbreedte in vibraties (zoals de golflengtes in een radio). En, hoewel jij iets zou kunnen ervaren al een hoge of een lage vibratie zijn ze in werkelijkheid op een bepaalde manier gelijkwaardig. De mensheid heeft zich altijd over de volledige bandbreedte van de vibraties bewogen, niet alleen maar in de hogere regionen. Maar zo zal het niet meer zijn.

Voorheen moest iedereen meebewegen om vooruit te kunnen en werd de snelheid van de vooruitgang bepaald door de langzaamste vibratie. Hoe snel kunnen zij vooruitgaan? Jullie zijn allemaal geïnteresseerd in het werken met de laagste vibratie om te kunnen zien wat jullie kunnen doen om die mens ook te laten evolueren. Wat je ook zou kunnen overwegen te doen is deze persoon te vergeven, want dat werkt ook. Het is de volgende stap voor de mensheid en het zal je helemaal uit die oude golf halen. Het geeft je de mogelijkheid om iets in jezelf in beweging te zetten in plaats van je woede te bekoelen op een kunstmatige manier. En dit kan op vele niveaus plaatsvinden, niet alleen met jou als individu, maar ook als collectief, in en als een land. Velen van jullie zijn, zonder het zelfs te weten, hierdoor onder invloed geweest. Wat gebeurd er als je land aangevallen wordt? Een van de eerste dingen die mensen doen is uitvinden wie verantwoordelijk is. Ze willen uitvinden wie het gedaan heeft en wat ze moeten doen om het te wreken of terug te betalen. Dit is dualiteit, oude energie. Want zoals Einstein al zei is het niet mogelijk om een probleem op te lossen op het niveau waarop het ontstaan is, de oplossing zit een niveau hoger. Stap uit de frustratie en woede en begin met het neerzetten van een hoger doel voor jezelf zodat je nog meer licht in je kunt dragen.

Hoe zou je van je vijanden houden? En wat een puinhoop zou dat zijn. Maar het is precies wat er is, want toen je Thuis verliet stonden deze mensen naast jou. Het kan zelfs zo zijn dat je elkaars hand hebt vastgehouden op je weg naar aarde. Spirits doen dat zo vaak, dus wat zou er voor nodig zijn om dat te vinden? Als jullie een kritische massa op aarde kunnen bereiken, waar genoeg mensen in staat zijn om dit te doen, zal het alle energie waarop het oude gebouwd is in een klap teniet doen. En opeens zal hun organisatie, als je het zo wilt noemen, desintegreren. Het gaat er niet om of het negatief is of begraven zou moeten worden, het zijn ook gewoon mensen. Deze zielen en spirits kunnen ook helen en ingezet worden op een positieve manier in plaats van alleen op een manier die enkel een golf in beweging zet.

Een kritische massa van  100.026
Dit is een perfecte gelegenheid om complete uit deze oude golf te stappen om een hogere trede op de ladder te bereiken, om meer licht te dragen in jou dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Jij draagt zoveel mooie dingen bij je. Zelfs de cellen en moleculen in je lichaam veranderen zelfs op dit moment, terwijl ik met jullie praat, om mensen in staat te stellen om nog meer licht in zich te dragen.  Wanneer je dat licht richt op het samenwerken en bouwen met mensen dan komt er soms een reactie. En dat ervaren jullie op dit moment op grote schaal. Jullie kunnen dat veranderen door zelf niet te reageren hoewel dat wel heel moeilijk is. Er zijn veel manieren waarom aarde aan het reageren is, veel oorlogen. Laat dat niet opnieuw gebeuren, er zijn al genoeg oorlogen. Als je graag het spel van oorlogen wilt spelen, kijk dan maar om je heen, je hebt er al genoeg. Stap eruit, stap terug. Wanneer er  een kritische massa van precies 100.026 mensen beginnen met vergeven, dan zal alles zich openen en veranderen. Jullie zullen het niveau van stabiliteit en groei bereiken waarin je letterlijk je weg weer zult kunnen vinden en samen weer in een nieuwe realiteit en harmonie stappen.

Geef het geschenk van de toekomst door vergeving in het heden.
Betekend dit dat alle religies in jullie wereld het met elkaar eens gaan zijn? Waarschijnlijk niet. Die evolueren niet zo snel als jullie, voor het geval het jullie nog niet opgevallen was. Hun doel is om richtlijnen te vinden die jullie kunnen begrijpen en volgen in de veronderstelling dat jullie niet verbonden zijn met elkaar. Maar dat klopt niet want jullie dragen het licht van Thuis in je, in iedere stap die je in de dichtheid van mensheid neemt. Dierbaren, kunnen jullie jezelf de gave van vergeving in de toekomst geven? Vergeving betekent dat je het pad van de minste weerstand schoonveegt omdat het je de mogelijkheid geeft een stap naar voren te doen zonder gehecht te raken aan het spel van licht en donker.  Begin dan met het bewaren van het licht in jezelf. Laat het jou waarheid spreken, iedere kans die je krijgt. En we weten best wel dat het spreken van je waarheid soms het aller-moeilijkste is dat je kunt doen, ook omdat je soms het gevoel hebt dat jij niet de waarheid in pacht hebt.

Soms vraag je jezelf af, “ Anderen weten meer dan ik, waarom zou ik mijn mond open doen? Waarom niet gewoon luisteren en informatie verzamelen?” Omdat dierbaren, jij een deel van de puzzel van Thuis meegekregen hebt toen je hier kwam. En allen die jij dat stuk beloofd hebt, wachten op jou en moedigen je aan om de volgende stap te nemen. Zij zijn ook degenen die je onderweg hebben geholpen. Nu is de tijd en de kans om deze stap in deze nieuwe realiteit te creëren. Iets dat geheel van jou is en dat je mee kunt nemen het volgende decennium in. Ben je er klaar voor? Je hebt al zo goed je best gedaan, zulk goed werk gedaan om het licht meet e helpen vasthouden. En we weten ook dat velen van jullie dat niet voelen omdat je jezelf blijft veroordelen. We begrijpen dat. Echter, we zien het en vertellen je ook dat juist dat soms een negatieve cirkel veroorzaakt. Jij bent je eigen Schepper, dus iedere gedachte die jij in je hoofd en hart hebt manifesteert zich recht voor je neus.

 En hoe meer hartenergie je erin kunt stoppen, hoe sneller het manifesteert. Dus wat zijn de meest belangrijke dingen die je op aarde hebt gemanifesteerd? Juist ja, angst. Ja dat is ook hartenergie. Het is het tegenovergeselde van liefde dus ook dat komt uit je hart. Nu heb je een nieuw inzicht, een nieuwe manier van kijken. Her-inner je dat niets goed of fout is dierbaren. Je komt naar de planeet aarde om hier te zijn, hier en nu, exact om wat er nu plaats vindt. Je hebt het gered en je maakt al een verschil. Jullie zijn waarlijke dragers van het licht, jullie zijn werkers met licht. En dat noemen wij Lichtwerkers. Zie je hoe dat werkt? Hoe mooi is dat?

Een reünie van Licht.
Adem een keer diep in, dierbaren en weet dat wij je zelfvertrouwen geven met iedere ademteug  die je neemt. Veranker het in jezelf m, in je bewustzijn, in iedere cel en molecuul in je lichaam, want het is allemaal een deel van jou die net doet alsof het geen onderdeel van het geheel is. Het is tijd voor een her-1-iging (hereniging) van alle licht en het is tijd dat je je realiseert dat jij een groot verschil kunt maken zolang je besluit geen wrok met je meet re dragen. En wat dan met andere manieren van vergeving? Ieder mens heeft wel een angst of frustratie in zijn lichaam die hij al lange tijd met zich meedraagt. Het is een uitdaging want jij bent degene die het meest geraakt wordt door die angst en woede. Gedurende 30 dagen; vind mensen, zelfs uit je verleden, en vergeef ze.  Laat het los, laat het gaan en corrigeer de energie voor jezelf, want magie ligt in het verschiet dierbaren. Jullie zijn grootser dan je ooit hebt beseft. Thuis begint wakker te worden uit de droom. Jullie zijn hier, kunnen elkaar aanraken, jullie licht delen en het vasthouden. Durf je waarheid te spreken. En als je voelt dat je dat niet verdiend, weet dan date r ook een manier is om je waarheid te spreken en nog steeds ruimte te hebben en te maken voor andere waarheden. De grote puzzel van Thuis begint al mooi in elkaar te passen.

Het is een mooie tijd op aarde. We weten dat jij moeilijkheden zien en we begrijpen dat veel van jullie persoonlijke tegenslagen moeten overwinnen, gewoon alleen maar om te voerleven. Weet dat dat allemaal tijdelijk is en weet ook dat jullie alle instrumenten hebben om de zaken die recht voor je liggen aan te kunnen. Het begint met het rechten van je rug en je eigen donker in het licht te zetten, vrij te laten. 
Vertrouw erop dat dit deel heel gemakkelijk zal verlopen.

Jullie zijn magiërs, tovenaars, ieder van jullie. Jullie zijn grootheden van Thuis die net hebben gedaan alsof ze niet verbonden waren met elkaar om hier op aarde een mooi spelt e spleen. Goed gedaan! En beschouw dan de volgende 30 dagen als een kans. Zie hoeveel dingen je kunt laten gaan, los kunt laten, en hoeveel lichter je dan wordt, terwijl je vergeeft en jezelf het geschenk van de toekomst geeft.

Welkom Thuis dierbaren

Het is met de grootst mogelijke eer dat wij je vragen om elkaar met respect te behandelen, wie je dan ook voor je hebt. Zorg goed voor elkaar en speel goed samen.

Espavo.
De groep

Het woord Espavo is een vroeg Lemuriaanse groet : “Dank je dat je in je kracht gaat staan.”