Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 mei 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 675: Maatschappelijke ontwikkelingen. / 16 mei 2016 / Lee Carroll


675: Maatschappelijke ontwikkelingen.
16 mei 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, volgens jouw antwoord over de moraal van een liefdesaffaire tussen twee getrouwde mensen…. brengt dit – net als bij alle andere boodschappen over zelfbekrachtiging - de vraag naar voren over de smalle lijn tussen zelfverantwoordelijkheid (het zijn van een deel van God) en de maatschappelijke orde. Morele codes hebben (en doen dit nog steeds) hun schade aangericht. Daar bestaat geen twijfel over. Toch hebben zij ook goede dingen in zich. Het lijkt erop dat de laatste vierhonderd eeuwen werden geplaagd door steeds groeiende aantallen oorlogen als gevolg van mensen die steeds meer zelf besluiten wat hun ethische codes zijn.

Dit is natuurlijk een deel van het proces van het vinden van balans. Wat heeft dit voor gevolgen voor samenlevingen? Zijn de steeds meer gevallen als kinderen die naar school gaan en hun schoolgenootjes vermoorden uitingen van dit soort relativistische ethiek die zich aan het ontwikkelen is (en ook voor het in balans brengen)?