Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 23 april 2016

Heavenletter 5629 Een Klein Stemmetje binnenin Je Spreekt Je Hogere Zelf Tegen / 23 April 2016

Een Klein Stemmetje binnenin Je Spreekt Je Hogere Zelf Tegen
Brief uit de Hemel
23 April 2016 

God zei:

Je zou graag willen, bovenal, als veel van de gedachten die jouw verstand doorlopen, je met rust zouden laten. Het zal je niet verlaten. Je verlangt naar vrijheid van gedachten, toch heb je te vaak gedachten, die je niet wenst te hebben.

Geliefden, je wilt springen over jouw dwalende gedachten en hoog stijgen.

Je gelooft dat Ik je iets groots gemaakt hebt, en, uit alle macht, wil je groot zijn en de Waarheid onthullen over wie je werkelijk bent en zo de wereld zegenen. Je bent moe van gedachten als van geboefte, over anderen – en jezelf – gedachten die jou plagen en je niet willen verlaten.

Je wilt anderen niet voortdurend lastig vallen met je vermoeide geest. Je hebt diep verlangen om verder te gaan dan het kleine veeleisende van jezelf en anderen in jouw leven.

Je vraagt je af hoe je zoveel kunt weten als je doet en schijnbaar, niet in staat de volheid te leven van wat je weet. Je wilt de weg van vrede. Soms is al wat je wilt, is vrede en voorbij de opmerkingen in jouw gedachten te komen.

Je wilt echt zijn en zeker niet alleen een goede show die je opvoert. Waar komen jouw dwalende gedachten vandaan en hoe kan je hen voor eens en altijd onderdrukken?

Vertel je gedachten om rustig te zijn, om de opmerkingen te stoppen die in je hoofd knallen. Je zou deze gedachten overwinnen, als je verstand alleen maar zou ophouden. Maar je verstand houdt niet op. Je verstand ratelt maar door en schiet op deze en op die andere. Je zou willen, dat je gedachten je wat vrede en rust zouden geven en niet op de wereld blijven vitten en op de strijdende zielen erin.

Je wilt gevuld zijn met goedheid en barmhartigheid en toch maakt je verstand weerspannige opmerkingen rechts en links. Een klein stemmetje binnen in spreekt keer op keer je hogere zelf tegen. Je bootst jezelf bespottend na. Je hoont jezelf met de spottende opmerkingen die je maakt, die anderen zouden beledigen en je maakt gehakt van al wat je verlangt te zijn, en toch gaan de gedachten door.

Twee conversatielijnen lijken tegelijkertijd mee te gaan in je gedachten. Je vertelt jezelf dat je goed en aardig bent, toch het refrein dat je hoort, zegt:

“Je denkt zo? Zo speel je.”

Geliefden, een onderstroom, loopt door je gedachten. Het is alsof je bowling kegels opzet, enkel om ze omver te gooien. Je bent Aeschylus uit de Griekse mythologie, die het logboek de berg op moest rollen, enkel om het weer naar beneden te rollen. Je moet steeds weer opnieuw beginnen, dag na dag. Dit is hoe het is met je ophopende ontsteltenis naar jezelf. Je klaagt over het gekibbel waar je verstand zo vol van lijkt. “

Je roept naar Mij:
“ Alstublieft God. Maak mij van één verstand. Houdt de lompe gedachten uit mijn verstand. Maak mijn verstand één van gunst. Haal me uit deze mentale chaos waarin ik lijk te zijn. Help mij om de ene weg  te zijn en geen twee. Geef me het Ene in gedachten/geest. Geef mij Één hart.

Hou tegenstrijdigheid weg van mij. Wat is al dit hakkelen die mijn gedachten wauwelen? Ik huil om de onophoudelijke woordenstroom die geparkeerd is in mijn verstand. Hou deze argumenten buiten mijn hart en verstand/geest. Ik wil een goede ziel zijn. Ik wil en ik wil en soms kom ik nergens. Vind ik mijzelf terug waar ik niet wil zijn. Ik zou willen, dat ik genadig met mijzelf kon zijn en mijn verstand stoppen met het muggenziften.

“ Alstublieft God, bevrijd mij van wat mij terug houdt van de Glorie die U mij aan het licht zou willen brengen. Haal alles uit het kaf van het koren dat ik in mij herberg. Ik ben zo moe van het niet zijn van al of zelfs de helft van wat ik verlang te zijn en die U mij wenst te zijn.”

Goed dan. Ik verklaar je vrij van het verleden en al tegenstellingen binnenin jou gevestigd. Ik maak nu aanspraak op vrede voor jou. Geen tirannie meer van het verleden. Te beginnen op dit moment, Ik vertel jouw dat je niets te doen hebt met restanten van liefdeloosheid. Ik maak je gedachten er vrij van.

Van jouw kant, indien ongewilde gedachten verschijnen, stap boven hen en vervang ze door de gedachten die je wil hebben. Jouw wil is zelfs meer krachtig dan toevallige ongewilde gedachten welke komen uit de Donkere Tijdperken van het Verleden.

Zo zei het.

Vertaler: Anja