Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 31 mei 2016

Dagtekst van Dinsdag 31 mei 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 31 mei 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De weg van de Inwijding: het licht van het hogere mentale gebied zoeken 

"Men heeft mij vaak gevraagd uit te leggen wat een Ingewijde is. Ik kan alleen maar antwoorden dat een Ingewijde een wezen is dat is beginnen te begrijpen dat hij meer en meer plaats moet geven aan de intelligentie, aan de rede, die vermogens zijn van het hogere mentale gebied. Ieder dag concentreert hij zich, denkt hij na, mediteert hij; hij raadpleegt voortdurend dat spirituele principe in hem, en hij smeekt het om hem te leiden en te verlichten.

Door de gewoonte aan te nemen zich altijd naar boven te richten om te zoeken en te vragen, boeken de wezens vooruitgang, want de energieën in hen veranderen dan van richting. Tot dat ogenblik hielden deze energieën hen vast in de lagere gebieden van het bewustzijn waar zij vergissingen, wanorde en vernielingen veroorzaakten. Maar zodra zij de gewoonte aannemen naar boven te kijken, om hun richting boven te zoeken, worden hun gedachten, hun gevoelens en hun daden getransformeerd door de machten van hun hoger mentaal gebied en dan begeven zij zich op de weg van de Inwijding."