Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 23 mei 2016

ASCENSIE-UPDATE / 16 MEI 2016 / door Fran Tielemans

ASCENSIE-UPDATE
16 MEI 2016 / door Fran Tielemans

We zijn nu halfweg de Mercurius retro, en waarschijnlijk heeft iedereen al op een of ander moment de werking ervan ervaren: computerprogramma’s die niet doen wat ze verondersteld worden te doen, communicatie die mank loopt, misverstanden en veel confrontaties met jezelf, in je denken en handelen. Er wordt danig de rem gezet op al te enthousiaste beweging voorwaarts. Wanneer we beschouwen dat 16 ook een 7-waarde geeft, en we in een algemeen afwerkjaar zitten (9), dan kunnen we zo al zien dat alle retrograde-periodes tot de laatste druppel zullen uitgepuurd worden. Niet om ons het leven zuur te maken, maar net het omgekeerde: om ons te bevrijden van oude rommel, van oude steriele overtuigingen en oude sporen. Elke kleine hoeveelheid die we opruimen, hoe onbeduidend ook, zet het venster wijd open voor vernieuwing, verruiming en meer hemel op aarde, en dat toont zich onmiddellijk via nieuwe lichtpuntjes her en der.

Deze maand heeft een 14/5-trilling, en je zou dan verwachten dat het healing en peis en vree alom is, maar de 14 geeft aan dat het om een eerder moeizame verandering gaat – net omdat het zo’n diepgaande vernieuwing is. De 4 retrogrades remmen voortdurend af, opdat we des te bewuster zouden zijn van wat er speelt in onszelf en in ons leven. Er zijn voortdurend terugkoppelingen naar het verleden (recent of verder af), en we vergelijken vele keren op een dag hoe we vroeger reageerden in bepaalde situaties met hoe we het nu (zouden) aanpakken. We begrijpen nu ook veel beter vanuit welke beperkingen en onwetendheid we vroeger bepaalde dingen deden (of niet deden), en zo krijgen we een veel klaardere kijk op onszelf en ons leven, onze keuzes en beslissingen en ons handelen nu.

Toch is dit ook een tijd waarin we danig gefrustreerd kunnen zijn. Omdat dingen niet snel genoeg veranderen, omdat voor sommige dingen de tijd gewoon nog niet rijp is of omdat we in een oud stuk terug gekatapulteerd werden, en toch weer op de oude manier reageerden. Velen van ons zijn in hun denken en weten de fysieke realiteit ver vooruit, en de kloof die dat veroorzaakt kan af en toe een shock of verdriet veroorzaken, maar wanneer we dit aanvaarden, en we ons concentreren op de zegeningen die er ontegenzeglijk zijn in het nu, vervaagt dit besef, en kunnen we verder.

Zaterdag hebben we Volle Maan in Stier, om 23u, en dit wordt ook de Boeddha-maan genoemd, of Wesak. Overal ter wereld wordt dan de geboorte, verlichting en het overgaan van de Boeddha gevierd. Spiritueel kan dit een zeer mooi moment zijn, omdat die dag en de dagen er omheen, het licht en de liefde van deze wijze wereldleraar sterker dan anders aanwezig zijn in het aardeveld. Wanneer je hierop afstemt deze week, zeker vrijdag en zaterdag, kan je veel healing en verschuiving ontvangen.

Een prachtige Wesak-week gewenst voor ieder van jullie, moge de Boeddha je hart en geest oplichten!
  
Keep the Faith

 Fran