Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 11 april 2016

Warmt hebben we nodig / 9 april 2016 / Lilian Ferru


Warmte hebben we nodig
9 april 2016 / Lilian Ferru

Lieve mensen,

Eindelijk is het mooi weer en kan ik mij koesteren in de warmte van de zonnestralen. Warmte is het fundament van ons bestaan. Zonder zon geen leven. Warmte straalt, warmte komt uit het hart, warmte smelt alles weg. Warmte is het fundament van alle niveaus van ons bestaan. Het wil zich, net als licht, uitbreiden.

‘Genezen is gelukkig maken’, zegt ‘Een Cursus in Wonderen.’ Geluk is warm. Het is elke gelegenheid aangrijpen om je happy en dankbaar te voelen. Genezen kun je alleen als jezelf overloopt van blijdschap en je bij voorbaat verheugd op wonderen. Genezen is de illusie van afscheiding opheffen. Dat doe je door je bewust te zijn dat je medemens door dezelfde liefde is geschapen als jij. Wie gelukkig is kan onmogelijk bang zijn. Warmte is je prettig voelen in jezelf, waardoor de behoefte aan oordeel oplost in het niets. Je kunt de wereld laten zijn precies zoals ie is.


kleuren universum

Voor Paul is warmte belangrijk. Bij healings wil hij steevast dat mensen zich in plaids wikkelen en warme sokken dragen. Kou leidt af en blokkeert de doorstroom. Warmte is niet alleen van het lichaam. Warmte is liefde, het maakt toegankelijk en open. Alle genezing komt van in harmonie zijn met de waarheid. Genezing is het enige doel en het enige vermogen dat iedereen kan en moet ontwikkelen. Soms word je aangetrokken tot iemand die je kan helpen, maar een oprechte healer kan alleen ongedaan maken wat jou weerhoudt om je te herinneren wat je vergeten bent. Hij kan alleen maar dienstbaar zijn aan zijn taak jou tijdelijk te begeleiden zodat jij weer stralend door het leven kunt gaan. Paul blijft mij verbazen. Nog nooit heb ik iemand gezien die zo verbonden is met zichzelf en weet wie hij is en waar hij vandaag komt. Dat is niet altijd zo geweest, maar dit is wat ik vandaag de dag kan zeggen. Tijdens het onlangs gehouden Symposium is er gefilmd. Ik heb een korte samenvatting van de groepshealing gemonteerd. Het is goed te zien hoe Paul in gedachten zijn Galactische Vrienden uitnodigt en een traan van ontroering in zijn ooghoek glinstert als ze verschijnen. Hij heeft zo’n diep respect voor deze prachtige wezens, maar zelf is hij ook aan het werk. Terwijl hij met een intense blik de zaal afspeurt houdt hij in opperste concentratie de energie hoog. Ik weet niet wat hij ziet, maar na afloop straalt hij van blijdschap om dat wat gebeurd is. Het gaat om verbindingen die worden hersteld en kanalen die worden geopend. Zie het filmpje met een impressie van de onlangs gehouden groepshealing in Voerendaal.Innerlijke warmte is belangrijk, maar uiterlijke ook. Hoe krijg je het warm? Ik heb stad en land afgezocht naar plaids. De een was te dik, de ander te zwaar, dan weer te verstikkend. Ik had de hoop al opgegeven, totdat ik per toeval op een spirituele gezondheidsbeurs nonchalant een blik wierp op een stand. Ik wilde al doorlopen, maar werd herkend, wat aanleiding was voor een praatje. In de producten had ik geen interesse. ‘Je mag ze thuis gratis uitproberen’, kreeg ik te horen. Wat is dit voor een marketing? Okay, dan wil ik wel’. 

Ik kies voor de plaid. Oh hoe slim. Eenmaal in huis kom ik er achter wat een geweldig kwaliteit dit is. Aangenaam en licht, heerlijk zacht, met temperatuurregulatie die de eigen lichaamswarmte vasthoudt. Geen denken aan dat we hier nog afstand van doen. Dit is meer dan behaaglijk, dit is pure luxe. Een welnessbeleving in je eigen huis en dat ook nog voor een betaalbare prijs. En er is een heel assortiment: handdoeken, heerlijke badjassen, woondekens, sportkleding, huispakken. En dat alles gemaakt van duizenden vezelbolletjes, dat ook nog eens ideaal is voor mensen met allergieën. Wat ben ik blij dat ik dit heb ontdekt. Dus doe ik iets dat ik nog nooit gedaan heb. Ik organiseer op 28 april om 19:00 uur een eenmalige demonstratieavond. Dan kun je het zelf ervaren. Je bent niet verplicht iets te kopen, er is geen entree, en het is in Heerlen. Als je erbij wilt zijn stuur een mailtje: Stichting ‘Jij bent een Wonder!info@jijbenteenwonder.nl

hart10

Waar gloei ik van? Als ik kan delen. Of dat informatie, artikelen, nieuws, interviews of tips zijn. Zolang iedereen er beter van wordt voel ik me prettig. Ik word warm van binnen als liefde naar mij kijkt, als ik mezelf kan zijn. Ik word happy van een aardig gebaar, van een gelukkig toeval, van onverwachte wendingen, maar ook als ik zelf iemand blij maak, als ik advies mag geven, of in nood mijn hand kan reiken. Ik bloei op bij een goed gesprek, als ik in de huiskamer met vrienden dans, en als er vele omhelzingen zijn. Dankbaar ben ik voor de rol die dit leven mij toebedeeld. Daarnaast voel ik me bevoorrecht dat ik de healings van mag Paul mee te maken. Dat zijn de hemelse momenten. Een rustpunt, maar ook een troost en een zekerheid dat we niet alleen zijn in dit uitgestrekte universum. Als mens op deze aarde kan ik ook gewoon enthousiast zijn over iets moois. Zoals die plaid, of het stralende gezicht van Paul als hij zich in het nieuwe beddengoed nestelt en voor het eerst ervaart hoe heerlijk de matrasoplegger voelt die we nu op proef hebben. Het is als een wolkendek waar je op zweeft. Dat zoiets bestaat. Onder welke steen heb ik gelegen? Dit is een megasprong in leefgenot. Ik kan van dit soort dingen enorm genieten, heerlijk wegzinken in een zachtheid die ik nog niet ken. No way dat ik ooit nog met minder genoegen neem.

Gelukkig word ik ook als ik glimlachjes kan stelen. Elke dag wil ik iemand gelukkig maken. Gisteren is dat gelukt. Een zakelijke bespreking eindige dankzij een ingeving van mij uit op een healing met Paul. De persoon in kwestie ging huilend van ontroering naar huis. De omarming bij de deur maakte dat ik werd opgetild. Vandaag heb ik mijn stiefvader in het ziekenhuis Maastricht opgezocht. Hij zag het niet meer zitten en de situatie is ook inderdaad ellendig. ‘Genezen is gelukkig zijn’, hou ik me voor. Ik vertel hem dat, zodra hij beter is, we een ijsje in Rome gaan eten. ‘Niets is onmogelijk’, bezweer ik. Ik zie hoe sterretjes in zijn ogen oplichten. ‘Ik heb minder pijn’, zegt hij de eerste keer na weken. Op vleugels ga ik naar huis.

kleuren bloemen2

Wat heeft het een van met het ander te maken? ‘Onderwijs louter liefde, want dat is wat jij bent,’ zegt de Cursus. En als ik dat inderdaad doe, elke dag weer, dan ben ik gelukkig. Dan ben ik warm van binnen. Het geluk ligt in grootse waarheden en in kleine aardse dingen. Kou is als ik vergeet te zegenen. Het zijn de spijtige momenten dat ik me laat verleiden om mee te gaan in de drama’s van het leven. Het is tijd die ik zou willen overdoen. ‘Sorry’ wil ik dan zeggen. ‘Ik was uit liefde’. Maar toch, aan het eind van de dag, als ik mij in de armen van God nestel, verwarm ik mijzelf in de wetenschap dat genade ons allen omringt. Ik weet dat niemand kan worden gekwetst, dat iedereen alles heeft dat hem toebehoort, dat we geen lichaam zijn.

Van deze gedachten word ik nog blijer. Liefde is het enige dat er werkelijk toe doet. Dan schijnt de zon in mijn hart. ’s Avonds kruip ik onder het nieuwe beddengoed. Dan heb ik een heilige ontmoeting met mijzelf en met alle mensen op deze wereld. In de warmte van het licht zullen wij wonderen verrichten en onze ziel verwarmen in het stralende besef dat wij liefde zijn. Warmte is genezing, liefde is genezing, ons hart openen is genezing. Warmte is onszelf beminnen zoals we zijn.

Liefs Lilian