Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 18 april 2016

SAUL, Jullie enige taak, werk of recht is elkaar liefdevol te helpen om te ontwaken d /oor John Smallman op 16 april 2016


SAUL,
Jullie enige taak, werk of recht is elkaar liefdevol te helpen om te ontwaken
door John Smallman op 16 april 2016

Geniet van wat zich voordoet en wees in vrede en vreugde. Het is jullie natuurlijke en daarvoor NORMALE staat. Abnormale, niet vreedzame toestanden, zijn van het ego, laat ze gewoon gaan, omdat, zoals het ego, ze zijn onwerkelijk! In plaats daarvan, stem af op het Goddelijke veld van Liefde dat jullie in ieder moment omwikkelt en omringt. Dat is Gods Wil voor jullie, en jullie eigen, ondanks de negatieve gedachten en stemmingen die het ego jullie aanmoedigt en voorlegt. LAAT ZE GAAN. Gelukkige tevredenheid is jullie wens, jullie verlangen, jullie intentie. Let op de negatieve gedachten, gevoelens en stemmingen, zie in dat zij niet jullie zijn, jullie hoeven jullie niet met hen te verbinden en dan zullen ze wegvallen.

Jullie aandacht-energie onderhoudt hen, als jullie dit terugtrekken, storten ze in. Het is onnatuurlijk om te focussen op gedachten en stemmingen welke jullie geen vreugde en vrede brengen, maar wanneer jullie in een lichaam verblijven, met een ego als gezelschap, hoewel ze onwerkelijk zijn, lijken ze werkelijk, vooral als jullie vaak worden herinnerd door de mainstream media aan de enorme hoeveelheid van lijden over de hele wereld en zo worden jullie makkelijk getrokken in verbintenis met hen.


Echter, jullie kunnen zonder meer bewust zijn van deze minder dan gelukkige toestanden, in tegenstelling tot denken dat ze jullie zijn en als ze ontstaan, kunnen jullie de keuze maken om ze te laten gaan door jullie focus te wijzigen, door het volgen van iets anders, bijvoorbeeld een meer gelukkige onwerkelijke toestand!

Wanneer jullie dit doen, dan zullen jullie de kracht van de wil vinden, om hun beiden te laten wegvallen, jullie toekennend om voorwaarts te bewegen naar Werkelijkheid, voorwaarts naar de realisatie dat jullie Werkelijkheid zijn en naar het comfort van het aanvaarden van de Goddelijke Waarheid dat jullie onontbeerlijk Één zijn met de Bron. Zoals zo vaak aan jullie verteld door velen uit de spirituele rijken, en in boeken door spirituele schrijvers, er is alleen God, Bron, Liefde, Werkelijkheid, Hoogste Intelligentie, Goddelijke Wijsheid – kies de uitdrukking waar jullie je het meest comfortabel bij voelen – herinnerend dat woorden veel te beperkend zijn beschrijven en bepalen, het niet nader te bepalen, het onuitsprekelijke.

Woorden zijn gereedschappen om jullie te helpen om grip te krijgen op, een gering begrijpen of wat woorden jullie niet kunnen vertellen. Om God (één woord voor het omvatten van al de anderen) te kennen is Julliezelf te kennen! Hoe doen jullie dat? Door jullie zelf terug te trekken naar jullie heilige innerlijke plek, het stillen van jullie geest, volledig alert blijvend, volledig ontwaakt, en dan julliezelf te openen tot wat dan ook ontstaat. Als het liefdevol voelt, vol vrede, verwelkomend, dan is het de aanwezigheid van God.

Als het angst veroorzaakt, oncomfortabel, dreigend of cynisch is, dan is het jullie ego proberend jullie te verleiden. Jullie ego is afhankelijk van jullie voor zijn/haar/het bestaan en ‘het’ weet dat als jullie het hart openen naar God, zijn/haar/het vermogen over jullie weg zal zijn. Jullie ego zoekt constant jullie aandacht – als jullie het toestaan. 

Meditatieoefeningen zijn een methode om het ego tot zwijgen te brengen, zodat jullie die kalme, stille innerlijke stem kunnen horen die jullie liefdevol onnoemelijke wijsheid aanbiedt in ieder moment. Het is jullie eigen wijsheid, Goddelijke Wijsheid, omdat jullie Één zijn met de Bron, waarvan bewustzijn wordt gewist door de lawaaierige luidruchtigheid van het ego. Jullie verbinden met een meditatie oefening – maakt niet uit welke, kies gewoon één waar jullie comfortabel mee zijn- stelt jullie in staat om het roepen van het ego voor jullie aandacht te negeren, alhoewel jullie nog steeds bewust  van hen zullen zijn. Het ego, als jullie fysieke lichaam, is een deel van de illusie en daarbinnen is het bruikbaar.

Echter, voor veel van jullie opgroeien, werd het jullie gevoel van zelf, en jullie stonden het toe om jullie te controleren door jullie stemmingen en emoties waarmee jullie ook geïdentificeerd zijn.

Jullie zijn niet jullie ego of jullie stemmingen of jullie emoties. Dit zijn allen aspecten van de belichaamde menselijke conditie die bruikbaar zijn, als ze jullie kunnen helpen tot betrekkingen met andere mensen, totdat jullie je realiseren, er is alleen Liefde. Er is geen afscheiding. Afscheiding is een onwerkelijke staat, een spel waarin lichamen en ego’s zichzelf identificeren als afgescheiden van hun Bron, een spel waarin ze verloren raken totdat het spel volkomen onbevredigend wordt en daar waar het Zelf zichzelf gehoord maakt door de vraag te stellen “ Waar is mijn leven voor, waar gaat het allemaal over, is dit alles wat er is ?”.

Deze vraag, zich voordoende, kan zeer verontrustend zijn en is zo bedoeld. Jullie zijn allemaal op Aarde, geïncarneerd als mensen, om het spirituele pad te volgen, op voorhand opgesteld voor uw menselijke geboorte. (configuratie) Groeiend van kindertijd tot volwassenheid zoals een mens nodig heeft, voor je veiligheid en overleving,  waar jullie jullie voegen naar de wetten van de samenleving waarin jullie zijn geboren. Maar dit doende, betekent dat jullie de vage herinnering moeten afsluiten van wie jullie werkelijk zijn, als jullie je verbinden met het ego, het onware zelf dat zich identificeert met emoties, stemmingen en gevoelens van ontoereikendheid of waardeloosheid.

Tegenwoordig worden vele kinderen geboren met veel krachtiger herinneringen van hun ware natuur en ze zijn zich bewust van begeleid te zijn door spirituele gidsen, mentors en vrienden. Dit is als gevolg van hun voor-leven planning van hun menselijke ervaring.

Deze herinneringen waar ze toegang tot hebben zijn er om hen te helpen te ontwaken, en zodoende hun te assisteren, om vele vele andere te assisteren om te ontwaken. Het pad van mensheid om te ontwaken, om de ware natuur te herinneren, loopt op een eind. Het gaat al eeuwenlang door, waarin het veel intens lijden heeft doorstaan omdat het spel van afscheiding zo echt leek.

Alle nu op Aarde  als mensen zijn werkelijk positief betrokken bij het collectieve proces van het ontwaken van de mensheid. Spelen, spelletjes zijn leuk als ze worden gespeeld voor plezier.

Echter, als ze buitengewoon serieus worden, zoals het menselijk spel is geworden, treedt veel leed op als mensen ieder middel aanwenden om te winnen, en in de processen, absoluut andere spelers vernietigen.

Wat is begonnen als een spel, is een angstaanjagende nachtmerrie geworden en de mainstream media met zijn  streng bevooroordeelde reportages, intensifieert de angst die zovelen voelen.

Als jullie de media geloven, lijkt het alsof er geen weg uit is van de vele noodlottige situaties , die de mensheid tot stand heeft gebracht aan zichzelf door krankzinnig gedrag over de hele wereld.

Maar, de mensheid is aan het ontwaken en er is overal bewijs dat het zo is.
Voor eeuwen van het bestaan van de mensheid, tot zeer recent, is er erg weinig getuigenis van een ontwaken. Jullie geschiedenis is gevuld met oorlogsverhalen, van winnen, van vernietigen of vernietigd worden, en van wat  de intense voldoening van het vernietigen van een vijand biedt – inbegrepen de recente 2e wereldoorlog. Vanaf dat moment, grotendeels ten gevolge van het groeiende besef van mens richt aan tot mens, mensheid het collectieve besluit heeft genomen om te ontwaken uit deze krankzinnige nachtmerrie, om het spelen te staken van dit gewelddadige en onrechtmatige spel en om een betere weg te zoeken om samen te leven in vrede, samenwerking en harmonie op de planeet voor wier welzijn jullie collectief verantwoordelijk zijn. Deze collectieve beslissing wordt weergegeven op vele vele plaatsen als mensen kiezen het systeem hetzij te veranderen, als er aspecten zijn die kunnen helpen voor jullie om vooruit te gaan of te vervangen met één die iedereen eert, ongeacht hun plaats in de hiërarchie.

Wanneer dat gebeurt, zal het steeds meer duidelijk worden dat er geen hiërarchie is.
Een hiërarchie is een valse en liefdeloze poging om te discrimineren tussen elkaar – om te beweren dat sommige gelijk hebben, en andere verkeerd, sommige acceptabel en anderen niet, sommige hebben rechten en anderen niet – en, maar een beetje eerlijk denken maakt het overvloedig duidelijk om te discrimineren tegen, om te oordelen tegen, niet alleen zinneloos is, doch een poging om God onrecht aan te doen!

God, Die van jullie allemaal houdt zonder uitzondering, omdat jullie allemaal zonder uitzondering Één met Hem zijn en daarom met elkaar. In jullie harten weten jullie dat afscheiding onwerkelijk is, omdat binnenin jullie harten, ieder van jullie, verlangt alleen onvoorwaardelijk geliefd te zijn, en zoals jullie ook weten, diep van binnen bij jullie zelf, dat God inderdaad van jullie houdt als allemaal Één.

Jullie kunnen van tijd tot tijd twijfels ervaren, van levensduur tot levensduur, enkel en alleen omdat jullie mens zijn, deeluitmakend van het spel,  het illusionaire spel van afscheiding, vinden jullie jezelf ongelijk aan anderen die meer gezegend lijken, meer geliefd, meer waardevol dat dat jullie zijn, dan dat jij bent.

Dus, laat mij jullie herinneren, nog een keer, dat jullie zijn, ieder en elk van jullie, zonder uitzonderingen, geliefde kinderen van God, die geen kwaad kunnen doen en die perfect zijn in ieder opzicht.

Hoe kan het anders zijn, toen het God was, die jullie heeft gemaakt en alles wat Hij maakt, schept, is absoluut perfect. Ontspan, herinner jullie zelf er regelmatig aan dat jullie geliefde kinderen zijn van God, van Liefde, en dat jullie enige taak, werk of recht is elkaar liefdevol te helpen om te ontwaken.

Met zo heel veel Liefde, Saul.