Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 1 maart 2016

Heavenletter 5576 Wat kan je zeggen tot leven? / 1 Maart 2016

Wat kan je zeggen tot leven?

Brief uit de Hemel
1 Maart  2016


God zei:

Natuurlijk, wil je spreken. Natuurlijk, je gedachten uitspreken, betekent niet dat je een tirade hebt. Je bent niet meer om leven aan te dikken, dan je bent om mensen aan te dikken. Je hoeft geen oorzaak of reden te hebben. Je kan gewoon jezelf vertegenwoordigen zonder drama. Om jouw deel te zeggen is niet heel wat. (no big deal)  Het is heel wat voor je als je aan het schuwen bent geweest voor het uitdrukken van hoe jij je voelt, liever dan aandacht te besteden aan hoe je je voelt.

Alstublieft weet dat ik er ben voor jouw. Ik ben voor je zelfexpressie, toch, jezelf uitdrukken betekent niet iemand een pak rammel geven. Je bent geen nep als je een dame of een heer bent en niet iedereen met bepaalde taal belast. De Waarheid van Jou is niet verscheurend. Je voelt je alleen verscheurd als je teveel hebt binnengehouden en voor te lang en werkelijk van streek bent met je eigen zelf.

Eén ding vraag ik aan je en dat is dat je een wapenstilstand oproept in je hart. Dit voor je eigen baat. Je kan slecht behandeld zijn. Maak mishandeling niet jouw ‘beroemde zaak’. Een (oor)zaak is niet jouw reden om te zijn. Je bent niet op aarde om driftig te worden. Boosheid is niet jouw naam. Jouw naam is Zoon of Dochter van God. Jouw naam is Wie je bent. Ben je of ben je niet Mijn kind? Ik zeg dat je het bent.

Je bent niet onsamenhangend in de wereld, behalve als jij het zegt. Zeg het niet.

Ga weg van het denken dat leven zwaar is. Leven komt naar jou.  Leven is niet zo prikkelbaar, als jij bent.  Jij bent degene die een grote brouhaha maakt over het leven. (Brouhaha : een luidruchtige en meer dan enthousiaste respons of reactie op iets, verbaal of fysiek) Het leven zelf is een oude stand-by. Welke jas leven ook draagt, het is alleen leven een jas dragend in de ene stijl of de andere. Je hoeft er niet over door te gaan. Je hoeft leven niets te leren en het wat lessen te leren.

Het is beter dat je wat lessen leert van het leven. Je kan leven vriendschap betonen. Je kan van het leven maken wat je wilt. Je kan leven weerstand bieden en bestrijden. Je kan ook komen tot verstandhoudingen met leven en er gemakkelijk mee zijn. Leven is niet alleen leven. Jij bent er de vertolker van. Je kan het leven bekijken van diverse kanten.

Leven is niet één ding. Leven is veel dingen. Leven komt in vele kleuren en sommige kleuren zijn jouw favoriet en andere kleuren daar hou je helemaal niet van, toch, je niet favoriete kleuren zijn voor leven hetzelfde. Je kan niet altijd plukken en kiezen welke kleuren er komen in de mix. Het is illusie binnenin de illusie dat je jouw leven kan controleren door er ontdaan van te zijn, als het leven zich aan je openbaart. Leven pronkt niet. Leven is gewoon leven, samen voortslenterend, de ene stap na de andere.

Leven is niet aan het proberen wat dan ook te bewijzen. Natuurlijk, leven probeert jouw te bereiken. Leven neemt je niet zo persoonlijk, zoals jij het leven neemt. Leven moet ergens landen en vaak landt het op jouw. Het leven is niet van plan om je omver te werpen. Leven bedoelt niet om een zwaar gewicht te zijn. Misschien heeft het leven geen zeggenschap over zichzelf, net zo min als jij zeggenschap hebt over zijn verwarring, toch, tegelijkertijd kan je leven gewenkt hebben om naar je toe te komen, gewoon de manier waarop het verschijnt. Je kan goed de jas hebben uitgezocht welke jouw leven draagt op een gegeven moment. Je fiedelt met je leven. Je kan je leven in elkaar zetten/monteren en weer bij elkaar brengen. Je kan je leven geweld aandoen.

Dan kan je tegen leven zeggen: “Zie wat je gedaan hebt?”

Vertaald door: Anja