Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 6 maart 2016

Van levensgevaarlijk WiFi naar top-LiFi..!! / 6 maart 2016/Door GuidoJ.

Van levensgevaarlijk WiFi naar top-LiFi..!!
2016 © WantToKnow.nl/be
6 maart 2016/Door GuidoJ.

harald haas lifi3

Innovatieve doorbraak in het Li-Fi systeem, dat licht gebruikt om draadloos informatie een stuk sneller, energie-efficienter en veiliger te verzenden dan via de radiosignalen van het Wi-Fi. Op het werk, school of thuis en dat allemaal zonder straling en zonder afluistergevaar..! Kortom, je kunt spreken over een regelrechte revolutie. En toch is de basis voor deze uitvinding zo oud als.. de huidige telefoon.. Laten we eerst de geschiedenis van Li-Fi bespreken.

De Schotse Amerikaan Alexander Graham Bell werd vooral bekend als uitvinder van de telefoon, maar weinigen weten dat hij in 1880 voor het eerst ook het Visible Light Communication (VLC) systeem presenteerde.. En dus voerde hij toen, slechts 4 jaar na het uitvinden van de radiografische telefoon, feitelijk ’s werelds eerste draadloze telefoongesprek. Hij doet dit met het apparaat ‘Photophone’, dat voor transmissie licht gebruikt. Omdat Bell voor het gebruik perse daglicht nodig heeft, wordt het praktische gebruik ervan ernstig beperkt.